Adatlap


Esettanulmány címe:
Csongrád megyei 12 főt foglalkoztató logisztikai iroda szerverrel és redundáns eszközökkel történő ellátása
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
szállítás, raktározás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az ügyfél nemzetközi szállítmányozásban szervez fuvarokat, elsősorban az élelmiszeripar területén. Jól felszerelt irodából küldik ki a dolgozói a fuvarokra vonatkozó ajánlatokat, és ide érkeznek be az elvégzett munkák szállítólevelei, számlái. Itt zajlik az értékesítés mellett a teljes ehhez kapcsolódó adminisztráció is.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az ügyfélnek problémát okozott, hogy a dolgozók mindegyike a saját laptopján dolgozott, és nem volt egy biztonságos közös felület,ahol a céges információkat és elkészült ajánlatokat mindenki látta volna. Nem volt megoldott a biztonságos adattárolás mellett az sem, hogy ki milyen információ megszerzésére jogosult.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Egy olyan adatbázis-szerver bevezetését javasoltuk, ami alkalmas a biztonságos adattárolás mellett arra is, hogy a megfelelő jogosultságok kiosztásával,közös felületek létrehozásával minden dolgozó munkáját transzparensen követhetővé tegye. A szerver bevezetésével nem csak azt látni,hogy ki mit és mikor csinált, de otthonról is biztonságosan kezelhető közös platform jött létre. A szerver mellé telepítve lett egy komolyabb szünetmentes tápegység,ami megakadályozza az esetleges áramkimaradások okozta adatvesztéseket is. A szerverek biztonságos működéséhez a szerver szoba kialakítása során légkondícionáló berendezés is beszerelésre került, valamint azz IT eszközökhöz alkalmas kézi tűzvédelmi megoldás szállítása, alkalmas gáz közeggel.