Adatlap


Esettanulmány címe:
Beteg dokumentumok titkosított archíválása
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
humán-egészségügyi, szociális ellátás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Baranya megyei magán képalkotó berendezéseket üzemeltető egészségügyi vállalkozás. OEP által finanszírozott max. havi 3000 beteg CT, MR vizsgálatának megvalósítása.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Két problémával állunk szemben: Törvényi előírások miatt a vizsgált betegek képalkotó eljárással készült leleteit 30 évig kell őrizni. Ez havi kb. 3000 vizsgálat esetén hatalmas adat mennyiséget jelent. Mivel a mai orvosi gyakorlatban a távleletezés bevett gyakorlat, ezért elengedhetetlen a leletek azonnali rendelkezésre állása- titkosított internet kapcsolaton keresztül.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Mivel a tárolandó adat több TB, így csak adattároló szerverfarm megtervezése és üzembeállítása jöhetett szóba. Egy TB-ra jutó fajlagos költség, winchester üzemeltetésével a leggazdaságosabb. Előzetes számítások alapján évi kb. 48 TB winchester kapacitásra van szükség, azonban az adatbiztonság miatt még ekkora kapacitást is duplikálni volt szükséges. A megoldást DELL PowerEdge és a hozzá kapcsolt JBOD storage megvétele jelentett. Mivel a konfiguráció lehetővé teszi újabb JBOD storagek csatlakoztatását, így több évre, viszonylag kis beruházási igény mellett biztosítható az adatbiztonság, és a világ minden tájáról a szerződött orvos partnerekkel megoldott a távleletezés is.