Simtec Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság

Simtec Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A SIMTEC-et 2001-ben alapította Tesszalonikiben a FLUENT első szoftver fejlesztőinek egyike, Dr. Ourania Faltsi, aki azóta is a SIMTEC ügyvezetője. A SIMTEC alapítása óta élen járt a Computer Aided Engineering (CAE) területén, bevezetve a numerikus szimulációt Délkelet-Európában.

A SIMTEC Hungary Kft-t a Szimulációs technológia vezető vállalkozásai a SIMTEC, a FLUIDCODES és a CFD.HU Kft alapítói hozták létre 2021-ben. A cég világszinten vezető szimulációs megoldásokat kínál magyar ipari és akadémiai ügyfeleinek, a nemzetközi piacon is versenyképes gyártóktól a leginnovatívabb vállalatokig. A SIMTEC Hungary Kft az ANSYS minősített magyarországi képviselője, és a Görögországban, Horvátországban valamint Szlovéniában aktív SIMTEC cégcsoport tagja.

Mint a korábbi ANSYS képviseletet ellátó CFD.HU hivatalos utódja, a SIMTEC Hungary folytatja az eddigi innovatív, magas szintű szolgáltatást a régióban, a SIMTEC és FLUIDCODES vállalatokkal együttműködve, a szimulációs technológia terén.

Esettanulmány

4 fős Kkv, levegő szűrő tornyok tervezésével, kivitelezésével foglalkozik.
A tervezett berendezés várható levegő visszaszívását, szélárnyékolását kellett előre modellezni egyrészt a megrendelő felé előre demonstrálandó a várható eredményt, másrészt a tervezési szakaszban az optimális geometria kialakításához.
Az ANSYS áramlási szimulációs szoftverek segítségével a meglévő geometria gyorsan beolvasható bármilyen formátumból és a GPU alapú szimulációnak köszönhetően néhány másodperc alatt látható eredményt ad áramlási, mechanikai, hőtani, sőt elektromágneses szempontból is.
A cégtöbbprojektet megnyert annak köszönhetően, hogy már az első tárgyaláson tudták vizualizálni az elképzelést és a problémát. Az áramlási szimulációnak köszönhetően átlag 30%-os időtartam csökkenést értek el jelentős nyersanyag megtakarítás mellett.

Weboldal: