Wellmatic Informatika Fejlesztő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Wellmatic Informatika Fejlesztő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Wellmatic Kft. 2005-ben alapított elektronikai eszközök, vezérlések
fejlesztésével, gyártásával foglalkozó cég, mely évente több ezer saját néven
forgalmazott terméket értékesít viszonteladói láncán keresztül. Elsődleges
termékei a wellness iparághoz kapcsolódnak, elsősorban szauna és szolárium
vezérlőket gyárt. Az elmúlt évek során elektromos gépjárművek töltőihez fejlesztett ki vezérlőket, melyekből
több mint 250 db-ot értékesített (2019-es adat). Jelenleg harmadik generációs vezérlőket, valamint az ezekhez
megépített gépjármű töltőket forgalmaz és telepít. A viszonteladói kapcsolatai elsősorban a közép-európai
piacon alakultak ki, de telepítésre kerültek már termékek távolabbi helyszíneken, mint Málta és Portugália.

Esettanulmány

A Capital Consulting Magyarország Zrt. egy energetikai, digitalizációs és szervezeti tanácsadással foglalkozó vállalkozás. Jellemzően kb. 10-15 fős munkavállalói csapattal rendelkezik. 2020-as árbevétele 562 millió Ft, adózott eredménye 76 millió Ft, saját tőkéje pedig 155 millió Ft volt.
A vállalat lecserélte az autó flottáját elektromos autókra, és keresett egy megbízható töltőinfrastruktúrát azok kezelésére. Korábban több alkalmazott panaszkodott arra, hogy nem elérhető töltési lehetőség a vállalatnál, ezért többször plusz köröket kellett megtenni azok feltöltésére, mely elégedetlenséget és frusztrációt okozott számukra. A vállalat célja ezzel a lépéssel nem csak a céges autók töltése volt, hanem a többi alkalmazott motiválása arra, hogy elektromos autókra cseréljék le hagyományos járművüket.
A társaság végül a Wellmatic Minitron töltőinek bevezetése mellett töltött, melyeket eddig teljes megelégedettséggel használnak az alkalmazottak (67%-uk volt jobban megelégedve a töltőkkel, mint a máshol (pl. otthon) használható termékekkel, és csak 7%-uk jelezte az ellentettjét). Egy kisebb közvélemény kutatás részeként kiderült továbbá az is, hogy az alkalmazottak 60%-a cserélné le nagyobb valószínűséggel jelenlegi autóját elektromosra a céges töltési lehetőség következtében, és a megkérdezett munkavállalók közel 90%-a ajánlaná a Wellmatic termékeit a családjának vagy a barátainak.

A mellékelt ábrák a készített rövid közvéleménykutatás eredményeit mutatják, a megkérdezett munkavállók (össz. 15 fő) %-ában .