Omega Code Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság

Omega Code Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Cégünknek, az Omega Code Hungary Kft.-nek célja, hogy segítse és megvalósítsa a hazai vállalatokat az egyedi szoftverfejlesztések, a mesterséges intelligencia, hálózattervezés és építés, a weboldalkészítések, az automatizálás, és a virtuális valóság területein. Egyedi megoldásaink teszik kiemelten hatékonnyá a hazai vállalatokat. Vállalatunk több Egyetemmel, és kutatókkal illeszti a legújabb technológiai vívmányokat a hazai piac számára. Kollégáink jó része, szakterületük mellett, egyetemi tanár, kutató, oktató, kiknek célkitűzése a mesterséges intelligencia által nyújtott, új digitális korszakba való intergráció.

Temékeink

Esettanulmány

Fejér megyei, 100 főt foglalkoztató, acél építőelemeket gyártó vállalat
A vállalat nem rendelkezett a gyártásnyomonkövetéshez szükséges szoftverrel. Az alapanyag tárolás és a késztemék egy elavult, windowsra telepíthető szoftverrel volt megoldva, a gyártás folyamata Excel táblákban volt követve. A gyártás lépései nem voltak nyomon követve, így az egyes részfeladatok átláthatatlanok voltak. Az üresjáratok nem voltak regisztráltak.
A kérés az volt, hogy Webes felületen, valamint PDA-n, minden részfolyamat, Barcode rendszerrel nyomonkövethető legyen, ügyelve a hatékonyságra, a minőségellenőrzésre, az alapanyag szükségességre, a kiszállításokra és az esetleges ködbérre, egy teljes gyártástámogató rendszer kiépítése.
A megvalósítás három részből állt:
1.) Eszközök beszerzése: Hogy minden folyamat rögzítve legyen PDA-kat és NUC-okat használtunk, érintőképernyős monitorokkal, Barcode olvasókkal és cimke nyomtatókkal. Így minden részfeladat első lépése a barcode leolvasásával kezdődött és a részfeladat befejezésének rögzítésével zárult.
2.) A szofvterfejlesztés: Az alapnyagok beérkezésétől, a részfeladtok végrehajtásán át, a kiszállításig és a minőségellenőrzésig, statisztikáig a folyamatfelmérés alapján az egyéni igények alapján és a cég működéséhez igazítva megvalósult a nyomonkövetés.
3.) Ellenőrzés: Az elkészült programmal már nyomon lehetett követni az egyes gépleállásokat, az egyes részfeladatok normaidejét és ehhez viszonyítva a dolgozók teljesítményét. A vezetői kimutatások, így hatékonyabbá tették a vállalat működését. A program, már a megrendelésnél láthatóvá tette, hogy az alapanyagraktárba szükséges-e rendelni még alapayagot, a kiszállítás tekintetében van-e csúszás.
A megrendelő elégedettsége által, bizalmat kapott az Omega Code által preferált Mesterséges Intelligencia alapú gyártásoptimalizálás, így a Megrendelő nyitott az új technológia felé. Célja, a kieső erőforrás (megbetegedés, felmondás), esetleges géphiba, avagy selejt képződése által egy Mesterséges Intelligencia által új gyártási terv létrehozása úgy, hogy a szállítási véghatáridő ne módosuljon, így ködbér ne fenyegesse a vállalatot.