Szolex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Szolex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Hajdú-Bihar megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Cégbemutató

A Szolex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t 1990-ben magánszemélyek alapították. A Kft. vagyoni helyzete a megalakulása óta dinamikus fejlődést mutat, napjainkban a törzstőkéje 12 millió Ft, mérleg szerinti saját vagyona pedig már meghaladja a 150 millió Ft-ot. A Kft. megalakulása óta komplett ügyviteli programcsomagok fejlesztésével és terjesztésével foglalkozik, melynek legfontosabb eleme a SZOLGI vállalatirányítási rendszer. A vállalatirányítási rendszerek teljes kialakítása területén hatékony és komplett szolgáltatást nyújt közép- és nagyvállalatok szintjén is. A Szolex Kft. több éves számítógépes rendszerfejlesztési tapasztalatai legfőképpen mezőgazdasági, konzerv és élelmiszeripari, építőipari és szolgáltatói rendszerek fejlesztéséből adódnak. A Kft. stabil szakember gárdája és vagyoni helyzete, valamint a több mint 150 helyen működő rendszerei garanciát adnak a rendszerek további folyamatos fejlesztésére és biztosítják a felhasználókat arról, hogy hosszú távon is időtálló befektetés a Szolex Kft. rendszereire fordított pénz és eszközállomány.
Valamennyi rendszerünket - ma már elmondhatjuk, hogy a több mint 15 éves számítógépes tapasztalattal a hátunk mögött - annak a tükrében tervezzük, hogy az ügyvitel és a cégirányítás számítógépes automatizálása szolgálja a felhasználóink kényelmét, és ne korlátozza szabadságát. A vállalatirányítási rendszereinket ma már a felhasználók szabadsága, a gyorsaság, a rugalmasság, a felhasználóbarát környezet, a munka közben és a partnereinknél tapasztalt kényelmi funkciók jellemzik.
A Szolex Kft. megalakulásától kezdve nyereséges volt. Az utolsó években a 13 fő feletti alkalmazotti létszámmal 120 millió Ft feletti árbevételt realizált.

Esettanulmány

A Master Good cégcsoport Észak-kelet Magyarország területén működik, integrált takarmány-termeltetéssel,baromfitenyésztéssel, keltetéssel, brojlerhízlalással és feldolgozással foglalkozik.
A család 100 éve, négy generációra kiterjedően foglalkozik baromfitenyésztéssel, ezáltal Magyarország legrégibb baromfitenyésztő dinasztiája.
A vállalkozás 1994-ben indult, majd 1998-ban egy intenzív fejlődése kezdődött, jelentős léptékű és összegű beruházásokkal, és foglalkoztatási létszámbővüléssel. Ebben az időben létesült több baromfi tenyéssz- és brojlertelep, további takarmánykeverő üzem és indult a mezőgazdasági növénytermesztési integráció is. Az élőbaromfi elsődleges feldolgozását (vágás, darabolás), az előkészített és továbbfeldolgozott termékek előállítását, valamint az értékesítést a Master Good Kft. szervezi és irányítja. Mára a feldolgozott csirkéknek több mint 90 százalékát a saját telepeiken tudják előállítani.
A MASTER GOOD Kft. a feldolgozási tevékenységük kapacitásának bővülése miatt saját Termelési Informatikai rendszer bevezetése mellett döntött, melyhez ebben az évben szükség volt a SZOLGI VIR rendszer 2006-tól bevezetett és folyamatosan működő moduljainak a TIR rendszerükhöz való illesztésére. A megrendelők döntő többsége a Kft.-nél elektronikus rendelés és számlázási igénnyel lépett fel, továbbá a TIR rendszerben képződött bizonylatok automatikus feldolgozására volt szükség a kétszeres adatrögzítési feladatok elkerülése miatt.
A megoldandó üzleti probléma a SZOLGI értékesítési, készletgazdálkodási, pénzügy, számviteli, valamint a szervező és dokumentum kezelő rendszerünket érintette. Ebben a projektben kellett megvalósítani az elektronikus EDI alapú adatkommunikációt. A kommunikáció első része az elektronikus rendelések szolgi oldalról való beérkeztetése, feldolgozása és ezen adatok továbbítása a TIR felé. A következő feladat a TIR rendszertől érkező raktárbizonylatok automatikus feldolgozását jelentette, mely bizonylatok a szolgi rendszer felületén kerültek továbbfeldolgozásra (készlet kezelés, könyvelés). A projekt záró feladata a beérkező bizonylatok alapján történő elektronikus (EDI) számlák elkészítése, iktatása és a kiválasztott EDI szolgáltatón keresztűli továbbítása a megrendelő felé volt.
Az üzleti előnyök ebben az esetben a megrendelő partnerek felől érkező és feléjük irányuló gyors és automatikus információt jelentette, valamint a termelésből érkező mozgások emberi beavatkozás nélküli feldolgozása volt.