MIX-R Elektronikai és Számítástechnika Korlátolt Felelősségű Társaság

MIX-R Elektronikai és Számítástechnika Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Társaság
1. ipari-, mezőgazdasági rendszerekhez tartozó folyamatvezérlő rendszerek fejlesztésével, készítésével,
2. un. Telephelyforgalmi rendszerek készítésével foglalkozik.

Esettanulmány

A LIDL Magyarország Bt. Magyarország egyik piac vezető kereskedelmi bolthálózata. Magyarországon 3 logisztikai központtal rendelkezik, ahonnan ellátja Dunántúl, a Duna-Tisza köze és a Tiszántúlon levő üzleteit. Ez a 3 logisztikai központ Székesfehérváron, Dunaharasztiban és Hejőkürtön van.

Az egyes központokban hídmérlegeken történik a csomagolóanyagok és más egyéb (pl. hulladékok) be-, és kiszállítása oly módon, hogy szinte kezelő személyzet nélkül az anyagokat szállító jármű vezetője jelzőlámpás vezérlés mellett önállóan feláll a mérlegre. Ezt követően egy távoli számítógépes munkaállomáson megtörténik a szállítmányhoz tartozó adatok rögzítése. A járműről on-line kameraképek jelennek meg kezelői monitoron, melyek lehetővé teszik a folyamat vizuális figyelemmel kísérését.
A rendszer működéséhez jelzőlámpák, infrasorompók, mérleg másodkijelzők és kamerák lettek telepítve a hídmérlegeknél. A rendszer kezelői beavatkozás nélkül állapítja meg, hogy egy adott jármű mely irányból érkezik. Erre szolgálnak az infrasorompók.
A kezelő személyzetnek minimális beavatkozást, tevékenységet kell végeznie. Csak a partner adatait, és a szállított anyag(ok) kódját kell megadni. Az összes többi adatot a rendszer automatikusan rögzíti (szállítás/mérések időpontjai, rendszám, tömeg, irányultság, .. stb.) A hosszirányban telepített infrasorompók kizárják azt, hogy a jármű vezetője meghamisítsa a mért értéket - például - félreállással, lelógással.