ProSmarts Solutions Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

ProSmarts Solutions Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A ProSmarts Solutions Kft. elsősorban okos megoldásokkal és teljeskörű szolgáltatásportfólióval áll ügyfeleink rendelkezésére. A vállalkozásunk adatközponti környezet biztosításával, adatközpont építési tapasztalattal, valamint az azokhoz szükséges hardver infrastruktúra kiépítésével, valamint hardver- és szoftver megoldások értékesítésével is foglalkozik. Cégünk dolgozói több, mint 15 éves tapasztalattal rendelkeznek, így erre alapozva alakítottuk ki vállalkozásunk fő profilját.

Temékeink

Esettanulmány

Több mint 25 éve alapított fémmegmunkálással foglalkozó (TEÁOR: 2562) cégnél került bevezetésre egy új alapokon működő minőségbiztosítási Quality Assurance System (QAS).

A cég fő profilja a fémmegmunkálás, esztergálás, 3-5 tengelyes marás, melynek keretében magas precíziós gépalkatrészek gyártását végzik.
A vállalkozás a fémmegmunkálás során nem használt minőségirányítási rendszereket. A cég dolgozói ad hoc, alkalmankénti ellenőrzéseket végeztek egy minőségellenőr támogatásával a legyártott munkadarabok tekintetében. Amennyiben hibás alkatrészt találtak, akkor az összes legyártott terméket ellenőrizték.

Ezt a fajta ellenőrzési módszert felül kellett vizsgálni, mert sem rövid, sem hosszú távon nem volt alkalmazható és követendő. A döntés megszületett, hogy alapjaiban kerüljön megváltoztatásra a vállalkozás minőségellenőrzési kultúrája, és kerüljön lefejlesztésre egy olyan minőségbiztosítási applikáció, amely kiszolgálja, és biztosítja, valamint dokumentálja a különböző gyártási és minőségellenőrzési fázisokat.
A bevezetésre kerülő QAS rendszer az alábbi területeken, munkafázisokban dokumentálta a termelési folyamatokat:
- Folyamatos kontrol és minőségbiztosítás a területeken valamint a napi komissziószám ellenőrzése.
- Az első legyártott darab, teljes átmérése, dokumentálása. (Amennyiben megfelelő volt a minősége, csak ezt követően kezdődhetett meg a gyártás).
- Gyártásközi és véletlenszerű ellenőrzés és dokumentálás.
- Hibacsoportok meghatározása a későbbi kiértékelésekhez és elemzésekhez.
- Hibaokok rögzítése és későbbi analizálásának lehetősége a folyamatok javításának érdekében.
- Javítható vagy nem javítható alkatrész rögzítése.
- A munkavállalók munkavégzése során ejtett hibák analizálása és javaslattétel további személyre szóló oktatásokra, tréningekre.
- Az ellenőrzés során feltárt hibák súlyossági szintekbe történő besorolása és későbbi vizuális megjelenítse.
- Az ellenőrzések során már feltárt hibák vizuális megjelenítése és a minőségellenőr figyelmének fenntartása.
- A végellenőrzés során 5%-nál több alkatrész hibája esetén, összes alkatrész átvizsgálása és dokumentálása.
- A mérésnél használt mérőeszköz(ök) rögzítése.
- Minőségellenőr napi teljesítményének a kimutatása.
- Termékút lekövetése megrendeléstől a számlázásig.
- Az adatok távelérésének lehetősége és a legfontosabb KPI-ok vizuális megjelenítése a felhőben.
- Visszaérkező vevői reklamációk rögzítése
- Munkavállalói teljesítménymérés a HR részére.

A rendszerben az egyedi felhasználói azonosítás is kiépítésre került. A QAS Androidra optimalizált rendszer, mobiltelefonnal is könnyedén működtethető. Az adott terület vezetője online felületen láthatja az eredményeket, és be tud avatkozni a gyártási folyamatba.