TECHNOLÓGIA ÉS ÜZLETFEJLESZTÉS UNIÓS FORRÁSBÓL

eszközök, szoftverek, tanácsadás


   
   

GINOP-3.2.2

üzleti szoftverek, hardver eszközök, vállalatirányítás

Benyújtás 2020. március 16. 12:00 óráig lehetséges.Kiknek ajánljuk?

Mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, akiknek megvan egy lezárt teljes üzleti éve, és statisztikai létszáma az elmúlt két évben legalább 2 fő volt.

Milyen fejlesztésekre szerezhető forrás?
Komplex vállalati infokommunikációs fejlesztések támogathatók.
Értékesítés (CRM), gyártás, HR és bérszám, kontrolling és VIR, beszerzés, logisztika, táv- és csoportmunka, pénzügy-számvitel, webáruház, vállalati portál, elektronikus fizetés, workflow, iratkezelés, illetve egyéb funkcionális területekhez kapcsolódó üzleti alkalmazások bevezetése önállóan támogatható.

A pályázatban elszámolhatók a vásárolt üzleti szoftverek díjai ill. azok bevezetési költségei, egyszerű, irodai infokommunikációs eszközök költségei (legfeljebb 20%-ig), valamint az ezekhez kapcsolódó képzések.

Mennyi támogatás szerezhető?
Legalább 1-, de legfeljebb 24 M Ft vissza nem térítendő támogatás hívható le, minimum 1,25- de maximum 37,5 M Ft kötelező kölcsön mellett.

Mit szükséges vállalni cserébe?
Legalább 10% önerőt!
A támogatást igénylőnek vállalnia kell továbbá, hogy a projektmegvalósítást követő 2. üzleti évben üzemi eredményeit növeli az elnyert vissza nem térítendő támogatás értékének legalább 25%-ával, vagy az elektronikus értékesítésből származó éves nettó árbevételének növekedése el fogja érni az elnyert vissza nem térítendő támogatás értékének legalább 120%-át.

Mit ad ehhez a Modern Vállalkozások Programja?
• a Programban megszerezhető DFV minősítéssel, a vissza nem térítendő támogatás mértéke az alapesetben szerezhető 35%-ról, 40%-ra nő
• a DFV minősítés a pályázati elbírálásban +4 pontot jelent
• továbbá a piaci ár igazolása során a Program katalógusából kiválasztott szállító esetén könnyített feltételek és egyedi kedvezmények várják a csatlakozókat

A pályázás feltétele, hogy a pályázó a Közép-magyarországi régión kívül (is) rendelkezzen székhellyel, vagy működő fiókteleppel.

A tájékoztatás nem teljeskörű! A részletekért, a pontos pályázati feltételekért kattintson ide.

Pályázati előminősítő kérdőívünk itt elérhető.


A kölcsön kondícióival kapcsolatban a http://www.mfbpont.hu honlapon talál bővebb tájékoztatást.

Ipar 4.0 Program

Benyújtás: 2019. június 25-ig lehetséges.
intelligens eszközök, ipari alkalmazások, automatizáció, képzés

Kedves Ügyfeleink, Partnereink, Érdeklődők!

Ez a konstrukció sajnos most bezárt, viszont a Kormány szándékaival egyezően azon dolgozunk, hogy rövidesen ismét pályázható legyen! Addig is ajánljuk figyelmükbe a GINOP-3.2.2 által támogatható fejlesztéseket.
Partnereinknek, és akik a konstrukció sikerességén dolgoztak köszönjük az erőfeszítéseiket, a benyújtott támogatási kérelemmel rendelkezőknek pedig sok sikert kívánunk.

A Modern Vállalkozások Programjának csapata.

Kiknek ajánljuk?

Valamennyi mikro- kis és középvállalkozásnak, nagyvállalatnak, felsőoktatási vagy közoktatási, köznevelési intézménynek, illetve kutatóhelynek elérhető a rendelkezésre álló forrás.

Milyen fejlesztésekre szerezhető forrás? 

A meglevőnél magasabb minőséget biztosító, automatizálható, vagy automata gépek és berendezése, meglévő eszköz átalakítása, továbbfejlesztése, termelési folyamat alapvető megváltoztatására irányuló beruházásra, immateriális javak beszerzésére, KFI tevékenységre, humán erőforrás fejlesztésre, képzésre, valamint demonstrációs képzések szervezésére.

Mennyi támogatás szerezhető?

A támogatás összege minimum 20 és maximum 500 millió forint. Az előleg maximális mértéke a megítélt támogatási összeg 100 %-a, maximum 500 millió Ft lehet.

Mit szükséges vállalni cserébe?

Regionális beruházás jogcímén megvalósuló projekt esetében a kérelmezőnek a költségek 25%-ra önerőt, a támogatásra pedig minden esetben biztosítékot szükséges nyújtania. Kkv-knak a beruházási jellegű támogatás vonatkozásában 3, míg nem beruházási jellegű támogatás esetében 1 évig, nagyvállalatoknak pedig (regionális beruházási támogatás jogcím igénybevétele esetén) 5 évig kell fenntartaniuk a digitalizációs, és innovációs képességeik fejlesztése, valamint az Ipar 4.0 fejlettségi szintjük javítása érdekében tett vállalásaikat. Egyéb a projektre vonatkozó szakmai elvárások, vállalni szükséges kötelezettségek a vonatkozó tájékoztató Felhívás („Tájékoztató az Ipar 4.0 program keretében nyújtott támogatások igénylésének 2019. évi feltételeiről”) 9. pontja szerint.

Mit ad ehhez a Modern Vállalkozások Programja?

A támogatást igénylő vagy kapcsolt vállalkozása az ITM által elfogadott minősítő rendszer alapján Ipar 4.0 fejlesztésre alkalmas minősítéssel kell, hogy rendelkezzen. Az ITM által elfogadott Ipar 4.0 minősítés az „emelt szintű Digitalizációra Felkészült Vállalkozás” minősítés megszerzése a GINOP-3.2.1-15 kódjelű „Modern Vállalkozások Programja” keretében lehetséges, annak eredményét a kérelem beadásához elfogadja a pályázatkiíró azzal, hogy a minősítési eljárás során tett nyilatkozatok valóságnak való megfelelőségét az esetleges támogatásnyújtást megelőzően ellenőrzik. A programokban való részvétel a vállalkozások számára ingyenes.

A tájékoztatás nem teljeskörű! A részletekért, a pontos pályázati feltételekért kattintson ide.

További információ kérhető Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárságon.

https://www.kormany.hu/hu/innovacios-es-technologiai-miniszterium/tudas-es-innovacio-menedzsmentert-felelos-allamtitkarsag


Digitális Jólét Pénzügyi Program - Hitelprogram

Benyújtás (kérelmezési időszak): 2018. szeptember 1-jétől 2020. október 1-jéig
stratégiai ágazatok digitalizációja -
szoftverek, eszközök, szolgáltatások

Kiknek ajánljuk?

Olyan mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, akik a Közép-magyarországi régió területén kívül kívánják fejlesztésüket végrehajtani. A programban kezdő és induló vállalkozások is igényelhetnek támogatást.

Milyen fejlesztésekre szerezhető forrás?
A Digitális Jólét Program stratégiai céljainak megvalósulását támogató, digitális termék-, vagy szolgáltatásfejlesztésre.
Támogatható az infokommunikációs tárgyi eszközök, szoftverek, hardverek beszerzése, tanácsadás, oktatás igénybevétele; megengedett az útiköltségek, rezsiköltségek és a bérkifizetések elszámolása. A projektben elszámolhatók továbbá a jogi, közjegyzői, hazai és külföldi oltalomszerzéssel összefüggő költségek, hazai kiállításon, vásáron való részvétel költségei, külpiaci terjeszkedést segítő szolgáltatások vásárlása és egyes kommunikációs költségek is.
Részletesebb információ a Digitális Jólét Hitelprogram oldalán található.

Miként lehet kérelmezni?
A kölcsönt kizárólag hitelkérelmi nyomtatvány kitöltésével és a kötelezően előírt mellékletek csatolásával lehet igényelni. Kérelem kizárólag jegyzett MFB Pontokhoz nyújtható be (https://www.mfb.hu/mfb-pont-kereso).

Mekkora összegű lehet a kölcsön?
Minimum 5 M Ft, maximum 200 M Ft visszatérítendő támogatás.

Mik az alapvető kondíciók?
A kamat 0% / év, típusa; éven túli lejáratú Digitális Fejlesztési Hitel. Kezelési és egyéb díj, jutalék nem kerül felszámításra. Futamidő:
  • új eszköz esetén a Tao. szerinti amortizáció vége
  • immateriális javak esetén legfeljebb 5 év
  • egyéb hitelcél esetén 7 év
Mit szükséges vállalni cserébe?
A projekt elszámolható költségének legalább 10%-a mértékéig önerőt és a hitel mértékének 50%-ig biztosítékot!

Hitelkérelem csak a DJP stratégiai célkitűzéseihez való illeszkedésvizsgálattal, a Modern Vállalkozások Programja keretében a Digitális Jólét Nonprofit Kft. előminősítési tanúsítványával együtt nyújtható be!

A tájékoztatás nem teljeskörű! A részletekért, a pontos pályázati feltételekért kattintson ide.


A kizárólag a Modern Vállalkozások Programjában elérhető DFV és eDFV minősítések +5% vissza nem térítendő többlettámogatást jelentenek a GINOP-3.2.2  uniós vállalati informatikai pályázaton!


Pályázni szeretnék, érdekel a +5%

Informatikai szállító vagyok, szeretnék bekerülni a Programba

   

IPAR 4.0 KÉPES SZÁLLÍTÓK

ITWise Kft.
T-Systems Magyarország Zrt.
Commit Kft.
SCSSoft Fejlesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
DanubiSoft Kft.
Dyntell Magyarország Kft.
HASZNOS TIPP!
MVP ajánlással bíró pályázatírók, akik munkájukkal már igazoltan
legalább öt informatikai projektötletet juttattak forráshoz:

METODUS Kft - www.metodus.hu
Asesor Consulting Kft - www.asesor.hu
Innomedio Kft - www.innomedio.hu
Innomine Group Kft - www.innomine.com/hu
GKF Development Kft - www.gkf.hu
Goodwill Consulting Kft - www.gwconsulting.hu
VANESSIA Kft www.vanessia.hu
Értő Kft. - www.ertokft.hu

Baranya Megyei Vállalkozói Központ - www.bmvk.hu