NOLLEX Nemzetközi Kft.

NOLLEX Nemzetközi Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Nollex Nemzetközi Kft. szakterülete a maga nemében egyedülálló, professzionális IT biztonsági megoldások és szolgáltatások nyújtása mind a kis- és középvállalkozások, mind pedig a nagyobb vállalatok, intézmények számára.

A cég portfóliójába a következő IT biztonsági területek gondosan válogatott megoldásai tartoznak: adat- és e-mail titkosítás, adatszivárgás-védelem, külső eszköz felügyelet, személyi és vállalati tűzfal, egyszeri jelszavas felhasználói hitelesítés, frissítés-kezelés (patch management), nulladik napi (0-day) védelem, vírusvédelem, kémprogram-védelem, APT (Advanced Persistance Threat) védelem, levélszemét-szűrés (spam-szűrés), web-szűrés (URL-szűrés), rendszer-visszaállítás, adatvesztés megelőzés.

Több mint 18 éves, nemzteközi IT biztonsági tapasztalatokra támaszkodva szakmai konzultánsként is rendelkezésre állunk a legnagyobb vállalatoktól (bankok, biztosító- és telekommunikációs cégek) a kis- és középvállalkozásokig terjedő ügyfélkörünk számára.

Esettanulmány

Az ALLIANZ a vezető nemzetközi vállalkozások élenjáró globális biztosítója, a Fortune 500-ba tartozó világcégek mintegy felének nyújt biztosítási fedezetet. Széles körű nemzetközi befektetési és vagyonkezelési szaktudását egyesítő befektetési üzletága, az Allianz Global Investors révén az Allianz már a top nemzetközi vagyonkezelők közé tartozik. Ügyfelei javára 1900 milliárd euró vagyont kezel szerte a világon.

Az Allianz a világ több mint 70 országában nyújt biztosítási és pénzügyi szolgáltatásokat. A csoporthoz csatlakozott társaságok rendszerint erős pozícióval rendelkeznek saját piacaikon szerte Európában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Ausztráliában csakúgy, mint Ázsia és Kelet-Európa fejlődő piacain. Az Allianz számos országban piacvezető, a kelet-közép-európai régióban a legjelentősebb biztosítócsoport. Több mint 140 000 (2016. decemberi adat) munkatársat foglalkozat szerte a világon.

-
A kockázat:

Nyílt hálózaton [értsd: az Interneten vagy a belső hálózaton] a bizalmas információt tartalmazó levelek (e-mailek) mások részére elérhetővé és tartalmaik megismerhetővé válhatnak.

A jelenlegi levelező rendszer nem biztosítja, hogy a bizalmas információt tartalmazó leveleket CSAK A CÍMZETT személyek olvashassák el mind az intraneten (belső hálózaton) mind az Interneten.

-

A fenti kockázat kivédésére a SEPPmail e-mail titkosítási technológiája adott megoldást, melyet 2009-ben vezettek be a Nollex Kft segítségével.

E technológia képessé teszi a Biztosítót a következőkre:
• biztonságos, titkosított és megbízható email levelezés bonyolítása olyan címzettekkel, akik nem rendelkeznek titkosítási infrastruktúrával
• a címzettek számára kényelmesen, egyszerűen használható titkosított levelezés
• kétirányú levelezéstitkosítás: nem csak a Biztosítótól kiküldött email levelek lesznek titkosítva, hanem a rájuk küldött válaszlevelek is


A technológia biztosítja, hogy a címzetteknek semmit sem szükséges telepíteni a titkosított levelek és csatolmányok eléréséhez, illetve a válaszok titkosításához.

A címzettek a rendszert használva technikai képzés nélkül képesek automatikusan titkosított üzenetben válaszolni a Biztosítónak. Ezáltal a Biztosító teljes email kommunikációja a rendszert használó külső címzettekkel titkosított módon működhet.

Mindez a Biztosító által üzemeltetett SEPPmail webportál használatával történik. A SEPPmail webportál a Biztosító vállalati arculatának megfelelően testre szabható.

A rendszer zökkenőmentesen illeszthető a meglévő levelezőrendszerbe és szükség esetén jól skálázható (bármikor gyorsan bővíthető) a terhelés növekedésével összhangban.

A címzettnek első alkalommal küldött email is automatikusan titkosított, így nulla adminisztrációs terhet jelent a Biztosító számára.

„9 évvel ezelőtti döntésünk már röviddel a bevezetés után is kifizetődőnek bizonyult. Az Ügyfeleink számára biztosított hozzáadott érték azonnal kézzel fogható lett, miközben társaságunk ideális módon tud megfelelni a pénzügyi szektor egyik meghatározó szereplőjeként velünk szemben támasztott adatkezelési elvárásoknak.

A SEPPmail titkosításnak köszönhetően az e-mail kommunikációs csatornát immár ugyanúgy használhatjuk a mindennapi munkánkban, mint anno a papír alapú kommunikációt – ám sokkal költséghatékonyabban és rengeteg munkát megspórolva.

Hosszú kapcsolatunk alatt a megoldást szállító és támogató NOLLEX Nemzetközi Kft. folyamatosan professzionális technikai partnernek bizonyult, melynek köszönhetően komoly szakmai barátság alakult ki köztünk. - ALLIANZ Hungária Zrt.