SpedIT INformatikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft.

SpedIT INformatikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Cégünk informatikai fejlesztéseket végez a vasúti logisztika területén, emellett teljes körű üzemeltetési feladatokat is ellát.
UHF RF-ID technológiai megvalósításokat végzünk az ipar, gyártás, szolgáltatás és logisztika területein. Autonóm nyomkövető eszközök fejlesztésével és üzemeltetésével is foglalkozunk.

Temékeink

Esettanulmány

Veszprém megyei ipari mosoda. Turisztikai, vendéglátóipari, szállodai szolgáltatást nyújtó, illetve ipari tevékenységet végző cégek számára ipari és finom mosodai tevékenységet biztosít.
A megrendelésállomány az év során szezonálisan változó.
A cég teljes munkaidőben 23 alkalmazottat foglalkoztat, a megrendelésektől függően 2-3 műszakos munkarendben. Három teljes műszak kiadása a törvényben foglalt túlóra és szabadság előírások mellett nehézséget jelent. A vállalkozás folyamatosan munkaerőhiánnyal küzd.

A mosodai tevékenység első lépése a textíliáknak a megrendelőktől történő begyűjtése. Az üzem a megrendelőktől teherautóval regálkocsikban vagy zsákokban szállítja a tisztítandó anyagokat a mosoda telephelyére. A mosodai munka első lépése a beérkező textíliák számba vétele és adminisztrálása. Ez a tevékenység jelentős erőforrásokat köt le és a belépési ponton jelentősen lassítja a feldolgozási folyamatot. Egy regálkocsiban a textil típusától függően 50 - 400 mosásra váró darab érkezik és egy szállítmány 5-15 regálkocsit tartalmaz. Egy műszakban általában 5-10 teherautónyi szállítmányt fogad a mosoda. Ez összességében azt jelenti, hogy műszakonként egy-két alkalmazott teljes munkaidejét a textilek számbavétele kitölti.
A textileket harmadik generációs elektronikus azonosítókkal jelöltük meg. A kifejezetten mosodai alkalmazásra kifejlesztett chipek alkalmasak akár 400 ipari mosás elviselésére műszaki paramétereik megőrzése mellett. Az azonosítók hőpréseléssel kerültek rögzítésre a textíliákba. A hőpréselt jelölők később csak roncsolásos módszerrel távolíthatók el.
A folyamat belépési pontjára az elektronikus azonosítók olvasására kifejlesztett olvasó kaput telepítettünk. A regálkocsikat ezen a kapun áttolva egy teljes kocsi tartalmát 2 másodperc alatt azonosítjuk, a szükséges adminisztációt IT támogatással szoftveres úton a háttérben végeztük el. Automatikusan generálva a szükséges dokumentumokat, amelyek később a teljesítésigazolás és az elszámolás alapját képezik.
Ezzel a megoldással műszakonként egy-két teljes alkalmazott erőforrását tudja a vállalkozás más munkára igénybe venni.
Az elektronikus azonosítók lehetővé teszik az egyes darabok egyedi beazonosítását és bármilyen információ hozzárendelését. Így a továbbiakban megoldható a mosodai gépek további jelentős hatékonyságnövelést jelentő automatikus programvezérlése amely egyben vegyszer, víz és energiamegtakarítást is jelent. Minden egyes textília életciklusa pontosan követhető és meghatározható annak minden részlete, ami a textil tulajdonos számára a lehető leghatékonyabb felhasználást teszi lehetővé.