Partium Group Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Partium Group Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Partium Group Kft. árbevételének jelentős része pályázatokon alapuló eszközbeszerzésből származik.
A munkafolyamat már a tervezés pillanatában elkezdődik, amikor is segítséget nyújtunk ügyfeleinknek, hogy az általuk megvalósítani kívánt fejlesztéshez tartozó eszközpark, mint a rá vonatkozó törvényi szabályozások tekintetében, mint pedig a jövőbeni felhasználók igényei szempontjából megfelelőek legyenek.
Az elmúlt évek során több oktatási intézményt szereltünk fel bölcsődéktől egészen az iskolákig.
Ezen felül, mint eszközbeszerzők: önkormányzatok, civil szervezetek és vállalkozások fejlesztésében vettünk részt. A projektek keretein belül szállítottunk már konyhai eszközöket, játékokat, szabadidő- és sporteszközöket, informatikai eszközöket, termelő –gyártó és karbantartó eszközöket, egyedileg- általunk gyártott bútorokat.
Teljes körű beszállítói kapcsolatrendszerrel rendelkezünk, így ügyfeleink a számukra legmegfelelőbb megoldásokat választhatják széles kínálatunkból.

Esettanulmány

Az esettanulmány készítése során több ügyféllel vettük fel a kapcsolatot. Jelen ügyfelek között megtalálható olyan vendéglátóipari vállalkozás, aki több telephelyen, több mint 15 alkalmazottal rendelkezik. Ezen felül felmértük egy ipari szereplők számára felépített nagykereskedelemmel illetve szervizszolgáltatással rendelkező gazdasági szereplő lehetőségeit is. Ez a vállalkozás több mint 10 alkalmazottal üzemel. Mindkét vállalkozás több telephellyel, saját gépjármű flottával rendelkezik.
Az esettanulmányok készítése során az adott gazdasági szereplőknél betekintést nyertünk működésükbe, megismertük az adott munkafolyamatokat.
Tapasztalataink alapján felismertük, hogy egy-egy részfolyamat erőforrásainak az optimalizálásával csökkenthetőek az időszaki költségek, szervezhetőek a folyamatok ezáltal növelhető a cég versenyképessége.
Egy olyan céghez képest, ahol egy komplex vállalatirányítási rendszer működik, jelen esetben sokkal több munkaórát igényel egy-egy folyamat ellátása, lényegesen több az adminisztratív munka, nehezen átláthatóak a ráfordítások, magasabb raktárkészlet szint áll rendelkezésre és nehezebben tervezhetőek a kiadások. Ennek tükrében a bevételi forrást jelentő feladatok piaci árainak meghatározása is nagyobb feladatot jelent.
Ezeken túl a cég működésével nagy mennyiségű archív anyag keletkezik melynek előállítása, kezelése és tárolása nagy terhet jelent a vállalkozásnak. Az időszaki eredmények, kimutatások, mérlegek elkészítése hosszas és nem minden esetben pontos. Az ezeken alapuló döntések (pl.: erőforrás átcsoportosítás, fejlesztés, átszervezés) meghozatala lényegesen több energiát igényel .

A fentiekben említett gazdasági szereplők versenyképességének növelése a cél. Mivel mindkét szereplő több munkafolyamatot lát el így a feladatok tökéletes koordinálásához, nyomon követéséhez szükséges egy szoftveres és hardveres háttér. Versenyképességüknek javítása érdekében optimalizálni kell kiadásaikat, amihez elengedhetetlen egy olyan informatikai háttér, ahol pontosan nyomon követhető az adott feladat ellátásához szükséges alapanyag, munkaóra esetleg szállítás, kiszállás költsége. A nyomon-követés eredményeképpen folyamatosan átláthatóvá válik a termelés-szolgáltatás, így a vezetők, irányítók pontos képet kapnak a munkafolyamat beszerzés, előállítási és rezsiköltségeiről, munkaerő igényeiről és egyéb felmerülő szükségleteiről. Ezen információk alapján tudják optimalizálni erőforrásaikat ennek eredményeként versenyképes piaci árakat határoznak meg. A folyamatok átláthatósága után pontosan tudják, hogy egy-egy szegmens fejlesztése milyen gazdasági hatással van a vállalkozásra, így a rendelkezésükre álló fejlesztési-források optimálisan és eredményesen hasznosíthatóak.
Az előállítási, termelési szegmensen túl megkönnyíti a vállalatirányítás egyéb feladatait is , mint például a pénzügyi szegmens által kezelt számlák, árajánlatok összességét. A személyügy által elvégzendő munkaerő nyilvántartást, vagy a rendelkezésre álló gépjárművek üzemeltetési feladatait.
A rendszer kialakítását követően pontos kimutatások, mérlegek és beszámolók készíthetőek el amik nagyban megkönnyítik az adott vállalkozás mindennapi életét, irányítását. Az elért előnyök eredményeképpen nő a vállalkozás versenyképessége. Mint versenyképes gazdasági szereplő lehetősége van árbevételének növelésére, vállalatának a fejlesztésére ezáltal hozzájárulhat a gazdaság fejlődéséhez.