NetOn Informatika Kft.

NetOn Informatika Kft.

Fejér megye, Pest megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Budapest

Cégbemutató

Cégünk informatikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és üzemeltetésével foglalkozik. Kiemelt feladatunknak tekintjük adatokkal való gazdálkodást, beleértve az adatbiztonságot, adatmentést, magas rendelkezésre állást. Tapasztalattal rendelkezünk felhő alapú virtuális környezet kialakításban, üzemeltetésben AWS (Amazon Web Services), Google Cloud és Microsoft Azure környezetben. Microsoft Cloud Service Partnerként felépítjük és üzemeltetjük az Office 365 megoldásait. OSCP minősítéssel rendelkezve, biztonsági tesztelést végezhetünk.

Temékeink

Esettanulmány

Átlagosan 60 főt foglalkoztató elektronikai, autóipari berendezések gyártásával foglalkozó cég budapesti székhellyel. A kapacitás bővítés igénye a megalakulás óta folyamatos.
Az informatikai rendszerek életciklusa a végéhez közeledett, a rendszer frissítése és támogatása a gyártó által már a volt fókuszban. A rendszer szolgáltatásai már nem voltak elég korszerűek, kényelmesek, hatékonyak és kompatibilitási problémák is mutatkoztak.
A telepített kiszolgáló funkcióit az Office 365 és a GFI felhő alapú management rendszere vette át, illetve nyújtott többlet és kényelmi szolgáltatásokat. A projektet megelőzően hosszasan elemeztük a költségek és adatbiztonsági kérdések körét. Az új kiszolgáló bekerülési költsége hardver és szoftvert tekintetében körülbelül 6 évre fedte le a szolgáltatás díját, nem számítva az elektromos áramfogyasztást, és a csere alkatrészek biztosítását. A bevezetés 2016-ban kezdődött több lépcsőben, átállás nem okozott kiesést üzleti napokon. A bevezetett szolgáltatások a levelezés Exchange Online-ra költöztetése, a sharepoint környezet migrálása és tovább fejlesztése a felhőben és központi felügyeleti és vírusvédelmi megoldás beállítása volt az eredeti tervezetben. Az Office 365 csomagjaiban kapott szolgáltatása viszont annyira komplex, hogy a további hatékonyságot növelő szolgáltatások bevezetése a mindennapokba, többletköltség nélkül lehetséges. Később még bevezetésre kerültek az Excel Online, OneDrive for Business és jelenleg is folyik néhány modul tesztelése, bevezetése.