Rubin Informatikai Zrt

Rubin Informatikai Zrt

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

IT- szolgáltatások nagyvállalatoknak.
Energiamegtakarítás, teszt- és support-szolgáltatás, egyedi fejlesztés, nemzetközi és egyedi IT projektek.
Cégünk szoftverfejlesztésre és hardvergyártásra szakosodott. Fő profilunk: infrastruktúra-menedzsment, távfelügyeleti- rendszerek és egyedi- szoftverek készítése.
A saját fejlesztésű hardvereink, és az ahhoz kapcsolódó szoftvereink használatával jelentős energia megtakarítás érhető el. Termékeinket a környezeti szempontok maximális figyelembevételével fejlesztettük, alkalmazásukkal jelentős energia megtakarítás érhető el. Elosztott tudású rendszereink hozzájárulnak, az üzemeltetési költségek csökkentéséhez és lehetővé teszik az energiatakarékos üzemeltetést. Gyors megtérülés mellett a berendezéseinkkel felügyelt rendszerek megbízhatósága növekszik.
Oracle RDBMS, MySQL,.PL/SQL, C++, Python, Java-s és egyéb Web-es (J2EE, Spring, Vaadin, JSON) fejlesztésekben Unix (Tru64, Solaris, HPUX, Linux) platformokon.

Esettanulmány

Egyik piacvezető telekommunikációs-szolgáltató vállalat. Országos hálózat.
A hazai telekommunikációs piac egyik meghatározó szereplője elkötelezett az energiahatékonyság iránt. A hatékony energiafelhasználás támogatása érdekében telephelyén elektromos fogyasztásmérési-rendszert kíván kialakítani.
Célja, hogy a napi feladatok ellátásához szükséges energiafelhasználását optimalizálja géptermeiben.
A gyorsan és egyszerűen telepíthető eszközre volt szükségük, hogy hatékonyan és gyorsan jussanak adatokhoz, hiszen auditálni szeretnék energiafogyasztásukat és döntéselőkészítési folyamataikhoz adatokra van szükségük.

Cél az IT termekben elhelyezett szerver gépek elektromos fogyasztásainak meghatározása az idő függvényében.Jellemzően 5 perces intervallumokban van szükség adatokra.
A rendszer állandó használatával a mérési eredmények folyamatos kontrollt biztosítanak a fenntartónak. Későbbi bővítésével pedig alkalmas lehet akár, egy az ISO 50001-es szabványrendszer intézkedési terveinek méréseken alapuló nyomon követhetőségére.

A Rubin Energiamonitor a telekommunikációs szektorban már ezres nagyságrendű mérőpontokon üzemel. A mérésekkel biztosítjuk a költséghatékony működést, és üzemeltetési döntéseket megalapozó fogyasztási információkat gyűjtünk ügyfeleinek.
A folyamatos energiamérési eredmények birtokában a fenntartó optimalizálhatja fogyasztását.
A Rubin Energiamonitor-rendszer alkalmazhatósága igen széles, de ebben a jelen esetben a cél az IT termekben elhelyezett szerver gépek elektromos fogyasztásainak meghatározása volt az idő függvényében.
Hardverberendezéseink telepítését követően az ügyfél azonnali adatokhoz jutott.
Megvalósítás
Impulzus kimenetű egyfázisú elektromos fogyasztásmérőket kell az áramforrás és a fogyasztók közé iktatni villásdugó, kábelezés és dugaljak felhasználásával.
Az elektromos áram fogyasztásával arányos impulzus jeleket egy a Rubin által fejlesztett SmartCounter (nyolc csatornás számláló) gyűjti és tárolja. A tárolt értékek GSM modem segítségével jutnak el a Rubin telephelyén lévő szerverre és az ott lévő adatbázisba. Ha a mérési helyen nincs megfelelő térerő a stabil GSM adatkapcsolat kiépítéséhez, úgy mód van vezetékes ethernet hálózaton történő VPN csatornán megvalósuló adattovábbításra is.
Az elektromos fogyasztás regisztrálása 5 percenként történik meg.
A gyűjtött értékekről mérési pontonként egyesével adatokat lehet kinyerni egy WEB-es felületen (grafikonok, táblázatok, XLS export).
Felhő alap és moduláris felépítés
A Rubin Energiamonitor központi szoftverrendszere felhő alapú megoldás, amely a fogyasztásmérőktől származó, a távoli adatgyűjtők által elküldött energiafelhasználási adatokat egy központi adatbázisban eltárolja, feldolgozza, megjeleníti és más rendszerek számára elérhetővé teszi.
Kommunikáció
• titkosított, hitelesített
• automatikus, online
• direkt, manuális kapcsolat is kialakítható a Rubin COUNTER adatgyűjtőkkel
Adatgyűjtés
A számlázáshoz és egyéb tevékenységhez kapcsolódó dokumentumok előállítására, illetve más i