VFT Vezetési Tanácsadó és Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság

VFT Vezetési Tanácsadó és Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A VFT Vezetési Tanácsadó és Informatikai Zrt. tapasztalt szakemberekből álló, dinamikusan fejlődő, és stabil háttérrel rendelkező hazai vállalkozás. A VFT a Vezetési Folyamatok Támogatásának rövidítése. A vezetők tevékenységei a tervezésre, szervezésre, irányításra és az általános vezetői feladatokra oszthatók. Ezeket az ismétlődő tevékenységeket, folyamatokat támogatják a cégünk által kialakított informatikai rendszerek. Megoldásaink a vállalatok, illetve intézmények legkülönbözőbb helyein keletkezett adatait, információit hozzák közös platformra. A vezetők így megbízható, valós képet kapnak a szervezet működéséről, ami alapján hatékony, önálló döntéseket hozhatnak.

Temékeink

Esettanulmány

Több mint 15 éve működő, 24 főt foglalkoztató, ügyfél kiszolgáló rendszerek, információs terminálok fejlesztésével, összeállításával és ezekhez kapcsolódó szakmai tanácsadással foglalkozó vállalkozás.
A vállalkozás dinamikus fejlődése és az alkalmazott pénzügyi-számviteli programok együttműködési hiányosságai, elavultsága a vezetőket egy új komplex és integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésére ösztönözte. Az alkalmazott rendszerek integráltságának hiánya miatt folyamatosan duplikált adat rögzítést végeztek, így jelentős időráfordítást jelentett számukra az egyes rendszerekbe rögzített adatok egyeztetése. A készletezési folyamataikról folyamatos nyilvántartást év közben sem értékben, sem mennyiségben nem vezettek, csak év végi leltározás alapján állapították meg a készletértéket. Emiatt naprakész vezetői információ szolgáltatás sem valósulhatott meg.
A vállalkozás folyamatait egy olyan integrált, jogszabályoknak megfelelő rendszerben szerette volna kezelni, amely hozzájárul a működéshez szükséges folyamatok egyszerű koordinálásához. A felmérések során egyeztettük a vállalkozás sokrétű gazdasági és készletezési folyamatait, melyekre optimalizáló változtatási javaslatok kerültek kialakításra. (Pl.: adattisztítás, kontrolling dimenziók újra gondolása, stb.)
Sikeresen bevezetésre került az ESSENCE ERP rendszerünk (korszerű, felhőalapú integrált vállalatirányítási rendszer), amely megoldást nyújt a vállalat saját folyamatainak optimalizálására és a készletezési folyamatok átlátható nyomon követésére. A készlet modul használatával a vállalat pontos információt kap az aktuális raktáron lévő készletek mennyiségéről, amely támogatja az értékesítés hatékonyságát, a havi szintű készletértékelések elvégzésével pedig naprakész információk szolgáltathatók a vezetők számára a gazdálkodás eredményességéről. A rendszer automatizmusai segítségével könnyedén elvégezhetővé váltak például a teljeskörű leltározási feladatok (akár polchely bontásban), továbbá a teljes készlet állomány értékelése, csoportos főkönyvi feladása.
A vezetők részéről legfontosabb elvárás a naprakész információ szolgáltatás volt, melyet a személyre szabott és fix riportokkal, valamint automatikus napi rendszerességű e-mailes adatszolgáltatással biztosítottunk. A rendszer bármikor és bárhonnan elérhető, naprakész információkat biztosít a vezetők számára, ezáltal csökkenti a döntési helyzetekben rejlő kockázatokat.