TRILOBITA Informatikai Zártkörű Részvénytársaság

TRILOBITA Informatikai Zártkörű Részvénytársaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest

Cégbemutató

Cégünk 1997-es alapítása óta a magyarországi közép- és nagyvállalatok meghatározó megoldás szállítójaként működik. Kiemelt kompetenciáink közé tartoznak a közép- és nagyvállalati iratkezeléshez kapcsolódó mindent lefedő dokumentum menedzsment megoldások, az egyedi, saját fejlesztésű informatikai megoldások tervezése és bevezetése, valamint a rendszerekhez kapcsolódó szolgáltatások nyújtása.

Közel 20 éves működésünk alatt számos vállalatnál vezettünk be sikerrel rendszereket a legkülönbözőbb üzleti területeken. Több ügyfelünk, köztük például az MVM Informatika Zrt., a Lapcom csoport, vagy az TriGránit csoport a mai napig használják a már több éve egyedileg lefejlesztett, testreszabott rendszereinket.

Projektjeink során több száz alkalmazás mozaikunkra támaszkodva olyan egyedi rendszereket alakítunk ki, melyek alkalmasak az adott vállalatnál felmerülő igények legteljesebb lefedésére, a projekt fókuszát képező munkafolyamatokhoz kapcsolódó feladatok információ technológiai oldalról történő lehető leghatékonyabb megtámogatására.

Dokumentumkezelő rendszereinket használják vagy használták már a bankszektor, a média, az építőipar, a gépipari gyártás, a borászati szektor képviselői; de számos más üzleti területen is jelen vagyunk megoldásainkkal.

Dokumentum menedzsment megoldásainkat épp úgy sikerrel vezették be 5-15 felhasználós környezetben, úgy mint nagyvállalatoknál, ahol akár több száz felhasználó is iktat és kezel dokumentumokat nap mint nap.

Az évek során a dokumentumok elektronikus kezelésének területén szerzett tapasztalatainkat felhasználva hoztuk létre első szolgáltatás alapú megoldásunkat, a DocuBank secure document cloud szolgáltatást. A DocuBank megoldás több éves múlttal rendelkező TriDoc termékcsaládunk funkcionalitására épül, ötvözve a széleskörű dokumentumkezelő funkcionalitást, a felhő adta lehetőségekkel és a magas fokú adatbiztonsággal. DocuBank szolgáltatásunkban elhelyezett dokumentumainak biztonságát és a magas szolgáltatási színvonalat tapasztalt csapatunk garantálja.

Esettanulmány

Tevékenységi terület: Lapterjesztés, logisztikai szolgáltatások (több mint 650 kiadó megközelítőleg 1.700-féle lapját terjesztik több mint 11.500 árusponton)
Lapker Csoport tagjai: Sprinter, LDS, Hungaropress, eSzolg, Hírker, Buvihír
Lapker Csoport alkalmazottainak összlétszáma több mint 710 fő
A LAPKER Csoport az elmúlt évek egyik legátfogóbb informatikai projektjében öt cégére párhuzamosan vezette be a TriDoc enterprise rendszert. A Szerződéskezelő és bejövő számla engedélyező rendszer bevezetésének főbb, hosszú távú céljai az iratok manuális kezelésének megszüntetése, a papír alapon történő engedélyezési folyamatok szoftverrel történő kiváltása, és ezáltal a folyamatok nyomon-követhetőségének biztosítása, valamint a szerződések digitális alapon történő tárolása voltak.

A rendszer által kezelt főbb folyamatok:
• Szerződés kezelési folyamat (Létrehozás, Engedélyezés, Aláírás, Lezárás)
• Beszerzési megrendelés kezelési folyamat (Létrehozás, Engedélyezés, Lezárás)
• Számla engedélyezési folyamat (Iktatás, Engedélyezés, Kifizetés, Lezárás)

A rendszert jelenleg több mint 170 felhasználó használja iratkezeléssel kapcsolatos feladatai ellátására.

Üzleti előnyök:
A projekt során megvalósult a papír alapú szerződések teljeskörű digitalizálása (több évre visszamenően), ezzel jelentősen megkönnyítve az akár több éves szerződések előkeresését.

A beérkező számlák engedélyezési folyamata cégcsoport szinten egységesítésre és digitalizálásra került, ezzel jelentősen rövidítve a számlák engedélyezésének és kifizetésének időtartamát.

A szerződések és beszerzési megrendelések engedélyezése a korábbiakkal ellentétben a projektet követően már csak elektronikus úton, a TriDoc rendszer használatával történik. A kollégák közötti papírmozgatás illetve a többkörös e-mail küldési folyamatok szükségtelenné váltak.

A projekt során kialakításra került egy érkeztető munkaállomás, ahol a cégcsoport összes vállalatának beérkező dokumentumai esnek át az elő-feldolgozás lépésein. Az érkeztetés és iktatás vonalkódok használatával teljesen automatizáltan történik.