Somló-Net Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Somló-Net Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Veszprém megye

Cégbemutató

A Somló-NET Kft. egy 2004-ban alapított 100 %-ban magyar tulajdonú társaság.
A társaság fő profilja a Somló Holding cégcsoporthoz tartozó 11 különböző profilú cég és több Veszprém megyei vállalkozás IT megoldásainak kiszolgálása.
Tevékenységi kör:
- Konzultáció, tanácsadás.
- Általános és közbeszerzési pályázati tanácsadás, részvétel a pályázat kidolgozásában.
- Informatikai eszközökkel támogatott irodai, üzleti és hálózati megoldások tervezése, szállítása.
- „Brand” gyártói és saját összeszerelésű szerverek, munkaállomások, notebookok forgalmazása,
- Egyéb számítástechnikai eszközök, perifériák értékesítése
- Vírus és szoftverrendszerek értékesítése, telepítése, üzemeltetése
- Lokális hálózatok tervezése, telepítése, rendszerintegráció
- IT rendszerek üzemeltetése, karbantartása, eseti és szerződéses formában

Temékeink

Esettanulmány

Felületkezelő üzemet létesített a megrendelő. Teljesen új gyárépülettel. A beruházó anyavállalat semmilyen informatikai megoldást nem adott és nem kötelezte őket a használatra.
A megrendelő 6 irodát és egy közel 300 nm2-es gyártósort alakított ki. Naponta több ezer fémalkatrészt kell ellátniuk különböző bevonatokkal, melyet többnyire Nyugat-Európába szállítanak.

Az informatikai hálózat megtervezése, kiépítése és hosszú távú felügyelete.
A megrendelő ragaszkodott hozzá, hogy minden informatikai témakörbe csak egyetlen céggel kíván együttműködni. Tehát nem csak beszállítói feladat van, hanem az internetszolgáltatástól kezdődően, a toner utánpótláson keresztül, a karbantartási munkákon át minden feladat el kell tudni végezni.

WIFI-s P2P eszközökön keresztül bevezettünk egy stabil 8 Mb/s sebességű szinkron sávszélességű internetet. Kialakítottunk egy rack szekrényt 24 végponttal. Ezek alig fele az irodák, elhelyezett kliens gépek míg a túlnyomó többség hálózati eszközök, biztonságtechnikai eszközök (kamerák, riasztórendszer) és a gyártósor hálózati elemei. A beüzemelt eszközök telepítése óta a tervezett karbantartásokat leszámítva 99,999%-os rendelkezésre állást tudunk biztosítani.
A kiépítés időpontja (2012) óta egyetlen eszközt sem kell lecserélni, köszöntően gondosan összeválogatott hardware elemeknek. A cég folyamatos bővülése miatt rendszeren építünk újabb és újabb szegmenseket a hálózatba.