MIRO Digital Technologies Korlátolt Felelősségű Társaság

MIRO Digital Technologies Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Fókusz területünk az ipari IoT (Industrial Internet of Things), alap szinten fizikai eszközeink hálózatba kapcsolását jelenti. Ezek a kapcsolatok információt és adatokat állítanak elő, amelyek használatával, feldolgozásával szignifikáns javulás érhető el termelési folyamatokban. A Cloudberry márkanév fogja össze az eszközeinket és megoldásainkat, amelyek új módszerek és technológiák segítségével támogatják a hatékonyság növelése irányába tett lépéseket.A rendszert fejlesztő MIRO Digital Technologies Kft. tulajdonosai és munkatársai saját gyártási és termelési területen szerzett tapasztalataikat kamatoztatják megoldásainkban. Autóipari alkatrész és szerszám beszállítói tevékenység mellett TIER-1 vállalati TPM rendszer üzemeltetés területén is jelentős tapasztalattal rendelkezünk. Együttműködéseinkben új projektekhez szükséges technológiai és infrastrukturális fejlesztések is szerepelnek különös figyelemmel a SmartFactory elvárásoknak megfelelő üzemek létesítésére.

Esettanulmány

Partnerünk a modernizálódó magyar gazdaság egyik nagy hagyományokkal rendelekző ismert és elismert vállalata (alapítás:1978). A vállalat tevékenysége többek között acélszerkezetek és gépvázak
vízi és hőerőművek turbinái, zsilipjei és egyéb részegységei, ipari robotok és célgépek, speciális atomerőműi berendezések, nukleáris hulladéktárolók, nagy űrtartalmú folyadéktároló és nyomástartó edények és precíziós termékek gyártása. Foglakoztatotti létszám kettő telephelyen 130 fő.
Az egyedi gyártási feladatok sajátoságai szerint az esetenként rendkívül komplex, sok részegységből és műveletből lértehozott termékek gyártás ütemezése és kapacitás tervezése rendkívül nehéz feladat a változó megbízói igények, preferenciák és a folyamatokban fellelhető bizonytalanságok miatt. A tervek végrehajtásának kontorllja, az egyes műveletek készre jelentése és az esetleges akadályok, meghibásodások hatásainak mérséklése, a helyreállítással kapcsolatos beavatkozások késlekedése jelentős mértékben rontja a teljesítmény mutatókat, míg a nem értékteremtő folyamatok részaránya jelentős. A felsorolt okok következtében a szállítási pontosság mutatói javítsára szolulnak.
A bevezetett Cloudberry MES termelésirányítási rendszer a vállalatirányítási rendszerrel interfész kapcsolaton keresztül kommunikál, így biztosítva a rendszerben használt adatok konzisztenciáját. Az igények megjelenését követően a kapacitás allokáció és a finomtervezés, gyártásütemezés a valós rendelkezéser állási adatokra épül. Az egyes műveletekhez, munkaállomásokhoz, berendezésekhez pontos költség allokálható, ami biztosítja a gyártási terület transzparens működését. A gyártáskontrolling funkció alapját az objektív gépi adatgyűjtés biztosítja, míg a tevékenységek készre jelentése és az esetleges akadályok, anomáliák jelentése az üzemi területen elhelyezett terminálokon történik. A munkák megkezdésekeor a dolgozók bejelentkeznek a műszakrend szerinti területekre, munkaállomásokra és felveszik a végrehajtandó feladatokat. A bekövetkezett események és a szükséges beavatkozások esemény eszkalációs rendszerben kerülnekk rögzítésre és továbbításra. A rendszer bevezetésével kimutathatóan, jelentős mértékben javult az erőforrások kihasználtsága és az OEE mutatók. Szintén szignifikánsan javult a szállítási pontosság és az gépeket és személyzetet is érintő teljesítmény mérő rendszer lehetővé tette egy fenntartható és kiszámítható motivációs rendszer bevezetését.