PROVICON Ipari Folyamatirányító Számítástechnikai és Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság

PROVICON Ipari Folyamatirányító Számítástechnikai és Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Cégünk az ipari Folyamatirányítás szinte összes területén jelen van immár 25 éve. VISION folyamatmegjelenítő rendszerünkkel dolgozik több mint 360 cég és készítenek alkalmazásokat atomerőművekben, erőművekben, szennyvíz-és ivóvíz tisztítási területen, gyógyszergyárakban Számos alkalmazás önálló termékké vált, így van épületfelügyeleti, rendszámfelismerő, karbantartás management, robotkonyhai, energiamanagement, kulcsrakész validált betongyárak szerte a világon, de pld a Clark Ádám daruhajót is majdnem 20 éve.

Temékeink

Esettanulmány

Észak-Bács-Kiskun Megyei Vízmű Vállalat 1991. december 31-én alakult át – az országban elsőként – víziközmű szolgáltató gazdasági társasággá. Alapszolgáltatásaink a vízszolgáltatás és csatornaszolgáltatás, melyek mellett kiegészítő szolgáltatásokkal.
A BÁCSVÍZ Zrt. az ország 10 legnagyobb víziközmű-üzemeltetőinek egyike, alkalmazotti létszáma több mint 600 fő, árbevétele 2019-ben elérte a 9,4 milliárd Ft-ot.

A feladat a megyei víz- és szennyvíz szolgáltatás központi felügyeletének és folyamatirányításának a megoldása volt. Ez magában foglalta a 45 településen üzemeltetett regionális szennyvíz- és vízközmű központokkal való kommunikációs kapcsolat kialakítását és távoli vezérlését. A rendszer valójában osztott intelligenciájú vezérlést valósít meg, számos alközpontban még ma is van személyzet, de a távlati cél, hogy mindent egy központból irányítsanak.
A rendszert egy redundáns Vision X10 működteti, ami önmagában kb. 2000 képet, 150,000 változót tartalmaz, az adatokat MS-SQL adatbázisban tárolja.
A felügyelet maga a Bácsvíz Zrt. VIP központjából történik a jelenlegi legkorszerűbb eszközökkel.

A Vision X10 alapú központi rendszerrel lényegesen nagyobb üzemeltetési biztonságot lehetett elérni, mint a korábbi lokális irányítóközpontokkal, mivel nagyobb létszámmal, több monitoron, kivetítőn követhetik nyomon a rendszer működését – természetesen 7/24-ben. A központosítás révén csökkenthetővé vált a munkaerő igény, csökkent a fluktuáció és a képzési nehézségek. Ennél is fontosabb azonban, hogy lehetővé vált az egész megyei víz- és szennyvízszolgáltatás minden korábbinál áttekinthetőbb megjelenítése. A gyakori telefonos egyeztetések helyett ma a diszpécser egyetlen nagyfelbontású képen is átláthatja az egymástól távoli vízforgalmi rendszerek állapotát, csökken a hibabehatárolás és hatékonyabb a hibaelhárítás is.