Smartus Szerszámgépkereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Smartus Szerszámgépkereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A SMARTUS Zrt. célja, hogy az Okuma magyarországi képviseleteként bevezesse és széles körben elterjessze az Okuma intelligens technológiájának elemeit.
Oktatási központunkban igény esetén különféle képzéseket tartunk, elsősorban a vezérlő mindennapi használatát célzó tanfolyamokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Ezen túlmenően IGF programozás és 3D virtual monitor tanfolyamaink segítségével a gépeken végzett munkák programozását és a biztonságos munkavégzést oktatjuk.
Jelentős tapasztalattal, számos nézőponttal, és rendkívül kiterjedt kapcsolati tőkével, és számos sikeresen lezárt forgácsolási projekttel a hátunk mögött – vállaljuk új gép beszerzése esetén az új alkatrész gyártáshoz a teljes technológia tervezést is.
A Smartus Zrt. technológusai elsőrangú szakmai felkészültséggel bírnak, ezt a komoly kompetenciát egyre több helyen tudjuk is kamatoztatni az automatizált gyártórendszerek piacán.

Temékeink

Esettanulmány

A 2014-ben alakult 12 főt foglalkoztató Bács-Kiskun megyei cég 2018-ban egy profilváltást követően korszerű, prémium CNC megmunkáló gépekkel és intelligens technológiák alkalmazásával jelent meg a piacon. A cég egyedi, kis és nagy méretű munkadarabok megmunkálását, valamint egyedi gépek tervezését és kivitelezését is vállalja.
Gépparkjuk lehetőséget nyújt prototípus- és sorozatgyártásra egyaránt. Megmunkáló központjaik által biztosított bonyolult, nagy pontosságú alkatrészek gyártása, akár 3D modell alapján is.
OKUMA portálmarógépükön a hegesztett szerkezeten kívül, henger jellegű alkatrészek megmunkálása is elvégezhető, akár 5000 mm-es hosszig.
A vállalkozás folyamatosan törekszünk a megrendelői igényeknek való megfelelésre, s ennek érdekében a folyamatos fejlődésre, ezért kiemelkedő rugalmasságot nyújt. Az innovatív szemléletmódot tükrözi, hogy már a piac előtt járva foglalkoznak az ipar 4.0 által kínált lehetőségek maximális kihasználásával.
A szerszámgépekből való adatgyűjtés lokálisan, minden egyes gépből manuálisan kivitelezhető, amely zavarja a gyártást, és lassú, eseti adatgyűjtést tesz lehetővé, nehézkes, időigényes adatelemzési lehetőséggel. Emellett sok elemzés nem kivitelezhető a betanított mesterséges intelligencia modell nélkül, amit jelen megoldás kínál.
Míg eddig ezen adatok begyűjtéséhez gépről-gépre kellene járnia a munkavállalónak, és a gyártást leállítva lemásolni az adott fájlokat, addig ez a rendszer valós időben, internetes felületen megjeleníti a begyűjtött adatokat. Több elemzés eredménye is látható az oldalon valós időben bárhonnan, amik csak az adatok begyűjtése utáni egyedi vizsgálat után lennének kiértékelhetők. Ezen adatok nélkül a projektek utókalkulációja és a munkák nyomon követése pontatlanabb és számottevően komplikáltabb lenne.
A szoftver segítségével a szerszámgépek pontos kihasználtságáról kapunk információt. Ezek az adatok automatizmusok segítségével emberi beavatkozás nélkül gyűjtődnek és dolgozódnak fel, így objektív, valós idejű képet kaphatunk a gépek állapotáról bárhol a világon. Értesülhetünk a hibákról, a rosszabb hatékonyságról vagy a karbantartási feladatokról anélkül, hogy a gyártást le kellene állítani, és a géphez odamenni.
A CNC gépekből nyert adatok feldolgozásával pontosíthatók az utókalkulációk, észlelhetők a hibás darabok, és előre jelezhetők bizonyos események, mint például szerszámtörés, így a termelés optimalizálásával a vállalkozás profitábilisabb lesz, és a hatékony termelés révén versenyképesebb a piacon.

Weboldal: