Sonrisa Informatikai Kft.

Sonrisa Informatikai Kft.

Budapest

Cégbemutató

A Sonrisa Kft. fő tevékenysége egyedi alkalmazások fejlesztése, testre szabása és integrálása nagyvállalati környezetben Java/JEE és Microsoft .NET, valamint mobil (Android/iOS) platformokon. Cégünk büszke rá, hogy komoly tapasztalattal rendelkező vezető szakembereink irányításával munkatársaink a szakterületüknek megfelelő folyamatos továbbképzésben részesülnek. Az állandó továbbképzés, valamint belső kutatás-fejlesztési projektjeink alapozzák meg azt a folyamatos technológiai fejlődést, mely nélkülözhetetlen a gyors ütemben fejlődő IT szegmens kihívásainak való megfeleléshez. Ügyfeleink számára nyújtott megoldásaink így az újabb technológiai kihívások ismeretében valósulnak meg, garantáltan magas minőségűek és jövőbiztosak.
A 100 %-ban magyar tulajdonú, 2006-ban alapított Sonrisa Kft. Magyarországon és Romániában öt irodában (Budapest, Pécs, Szeged, Marosvásárhely és Nagyvárad) több, mint 200 munkatársat foglalkoztat, kollégáink több, mint 90 százaléka felsőfokú műszaki végzettségű.

Esettanulmány

A DWQ Kft 100%-ban magyar magántulajdon. Munkatársaik és partner tanácsadóik többnyire multinacionális, illetve nagyvállalatok alkalmazottjaként szerezték tudásukat, Képesek hatékonyan és gyorsan megszervezni a pár fős projektektől kezdődően akár többszáz fős informatikai vagy elektronikus kereskedelemfejlesztési és gyártási projekteket is.

Munkatársaik nagy tapasztalattal rendelkeznek egyedi tervezésű elektonikai és IoT eszközök ipari gyártásában, integrációjában és telepítésében. A magyar piacon megszerzett tapasztalatukat tervezik később a világpiacra lépve hasznosítani.
A Jégkármérséklő rendszer a jégkárokból származó mezőgazdasági károk enyhítésére lett életre hívva. Az alkalmazott technológia ezüst jodid időjárási ágyúk alkalmazásával befolyásolja az időjárás alakulását, csökkenti az esetleges jégkárok mértékét. A Jégkármérséklő rendszer továbbfejlesztése vált szükségessé a felhasznált alapanyagok és az elért eredmények optimalizálása terén, amelynek keretei között a manuális talajgenerátorokra kihelyezett, egyedi gyártású, autonóm, DWQ Smart Pressure nyomásmérő berendezések kiegészítő monitoring funkcionalitásokkal kerültek ellátásra.
Ügyfelünk a DWQ Informatikai Tanácsadó és Vezérléstechnika Kft. célja ezen zöldmezős fejlesztési projekt kapcsán, egy olyan monitorozó rendszer létrehozása volt amely befolyásolni képes előre jelezhetően nagy kockázatú időjárási körülményeket esetünkben jégkár jellegű eseményeket.
A Jégkármérséklő rendszer részeként a manuális talajgenerátorokra kihelyezett, egyedi gyártású, autonóm, DWQ Smart Pressure nyomásmérő berendezések ellátásara kerültek kiegészítő monitoring funkcionalitásokkal az Asterisk Gyártástámogató Monitoring, Admin és Analitikai keretrendszer felhasználásával.
Az IoT érzékelők mezőgazdasági területeken vannak elhelyezve amelyek jellemzően rossz informatikai ellátottsággal rendelkeznek jellegükből fakadóan. Ügyfelünknek megbízható hálózati kapcsolatot kellett elérnie, hogy megvalósulhasson a valós idejű adatgyűjtés közel 1000 végpontról. Egy központi felület kialakítása volt szükséges ezen adatok gyűjtésére és kezelésére, továbbá az ezüst jodid időjárási ágyúk vezérlésére.
DWQ Smart Pressure nyomásmérő berendezés monitorozó rendszere nyomás adatokat gyűjt és vizualizál valamint továbbit egy központi monitorozó rendszerbe. A hálózati probléma megoldására LoRaWAN hálózati technológia került alkalmazásra. A rendszer mesterséges intelligenciát alkalmaz az ezüst jodid időjárási ágyúk kezelőszemélyzete felé történő riasztások küldése során.

A kialakított rendszer évi több milliárd Forint értékű mezőgazdasági termék megóvásában vesz részt.

A monitorozó rendszer kialakítása során az Asterisk keretrendszerét és többek között az alábbi technológiákat alkalmaztuk:
· Java/Spring/Angular
· RabbitMQ
· InfluxDB
· MySQL
· Mosquito
· Docker