Octet Informatikai és Szolgáltató Kft.

Octet Informatikai és Szolgáltató Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Cégünk informatikai rendszerek teljes körű tervezésével, kiépítésével és üzemeltetésével foglalkozik. Ügyfeleink elsősorban olyan mikro, kis- és középvállalkozások akik számára az elérhető ár és kimagasló rendelkezésre állás létfontosságú.
Célunk egy olyan magas színvonalú informatikai rendszer biztosítása, mely megbízható hátteret ad ügyfeleink napi üzletmenetéhez és stabil alapot nyújt a további növekedéshez. Rendszerfelügyeleti szolgáltatásainkkal számítógép és nyomtatóparkjának üzemeltetését teljeskörűen biztosítjuk, így az ezzel járó technikai és adminisztratív feladatok nem terhelik tovább a cég működését.

A 7/24 -ben működő monitoring rendszerünk folyamatosan figyeli a kiszolgálók, hálózati eszközök és igény esetén a munkaállomások hardware és teljesítmény paramétereit. gy előre értesülhetünk egy jövőbeni hardware hibáról, még mielőtt az bekövetkezett volna, vagy egy már bekövetkezett hibára, teljesítmény problémára perceken belül tudunk reagálni.

Temékeink

Esettanulmány

Speciálisan egyedi célgépek gyártásával foglalkozó vállalat. Alkalmazottak száma közel 100 fő.
A folyamatos üzletmenethez nélkülözhetetlen az informatikai rendszer zökkenőmentes működése, beleértve a hálózati eszközöket, munkaállomásokat és szervereket. Szükségünk volt egy olyan monitoring rendszer bevezetésére melynek bevezetésével megelőzhetők, előre detektálhatók a hálózati teljesítmény problémák valamint az egyes hardver elemek meghibásodása.
Bevezetésre került egy monitoring rendszer amely folyamatosan figyeli a munkaállomások, szerverek teljesítmény paramétereit (Disk, Processzor, Hálózat), Hardver állapotokat (Hőmérséklet, feszültség szintek, Raid tömbök állapota, ...), folyamatos naplót vezet és előre meghatározott eltérések esetén riasztásokat küld. A rendszer figyeli a biztonsági mentések állapotát is.

Weboldal: