NÓRA NORBERT

NÓRA NORBERT

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Tisztelt Olvasó! 10 éves szakmai jellegű vegy- és gyógyszeriparban lévő folyamatirányítási, szoftverfejlesztési tapasztalat, illetve azt megelőző 15 évnyi elektronikai fejlesztői-gyártói tapasztalat alapján nincs lehetetlen küldetés. Ipari, folyamatirányítási eszközök, berendezések tervezése, fejlesztése, kivitelezése, üzemeltetése, karbantartása a fő profil, mind a hardver, mind pedig a szoftver tekintetében. Webes technológiájú, illetve natívan kódolt fejleszések is megvalósíthatóak - a megrendelők, megbízók igényei szerint, bármilyen platformra.

Temékeink

Esettanulmány

Kb. 20 fős Heves megyei cégről van szó, akik sportokkal, szabadidős tevékenységek szervezésével, lebonyolításával foglalkoznak, rajt-cél, ill. köztes, precíz időmérések, élő rangsorolások technikai megoldásával. Mindezt sok esetben közreműködve TV-s, ill. egyéb platformon megjelenő média közvetítőkkel. Nem egyedüliként vannak jelen a teljes magyarországi piacon a fent megnevezett területeken, viszont mégsincs nagy választék az ilyen szintű és fejlettségű országos cégekből.
A megbízó szerette volna a termékpalettáját szélesíteni, erre tett felkérést, hogy a vázolt üzleti elképzelését hogyan lenne lehetséges megvalósítani. A megoldandó feladat, ill. üzleti probléma tehát egy olyan, üzembiztos, hibatűrő helymeghatározó rendszer fejlesztése, tesztelése, megvalósítása, beüzemelése és karbantartása volt, amelyet széleskörűen tudnak a versenyek, rendezvények alkalmával használni, hogy élő adattal (streaming jelleggel) nyomonkövethetőek és utólag visszajátszhatóak, akár elemezhetőek legyenek az események, az egyes versenyzők, mozgó pályaelemek helyváltozásai.
Az alkalmazott megoldás alapvetően kétszintű. Van egy hardveres, valamint egy szoftveres vonzata. Mindkettő saját termék, illetve fejlesztés.

A hardveres kialakításhoz és a végleges állapothoz egy ugyancsak sokat tapasztalt üzleti partner járult hozzá tudásával. A fizikai kialakítás során szükséges volt felmérni a megcélzott sportok lehetőségeit és ezáltal kiválasztani a legoptimálisabb, amely ütés, rázás és vízálló kivitel. Nagyon komplex lett a végeredmény, egyedileg gyártott, sablon, sorozatban gyártható formába. Számításba kellett venni fejlesztéskor a következőket:
- a termék tömegét, kialakítását (miután sok esetben a versenyzők testén kell azt viselniük
- a fizikai környezeti paraméterek, kombinációit, lehetőségeit (hó, fagy, meleg, eső, pára, víz, sár)
- az eszköz használati, ill. készenléti idejét (lehető legtöbb hasznos adatot tudjon szolgáltatni, ezt többféle módszerrel, rengeteg teszteléssel sikerült optimalizálni)
- az eszköz pontossága és üzembiztonsága (többféle hardver tesztelése során lehetett eljutni a legvégül alkalmazott hardverkörnyezethez)

A szoftveres kialakítás ugyancsak 2 részre bontható, a fentiekben említett hardverektől érkező adatok feldolgozására+kezelésére, illetőleg a megjelenítő rétegre. A nyomkövető hardverekbe saját fejlesztésű, mikrovezérlőkön futó alkalmazás került, amely egy központi szerveren lévő adatbázisba továbbít adatokat, megfelelő szűrésekkel, feltételekkel és hibakezeléssel kiegészítve.
A céloknak megfelelően strukturált és felépített adatbázis fölött működő webes megjelenítő réteg a megbízó elvárt igényei szerint került kialakításra, folyamatos egyeztetések, konzultációk, és ugyancsak rengeteg tesztelés (éles + nem éles rendezvényeken való megjelenések) alapján.

A fejlesztés sikerét követően a megbízó azóta az általa vezényelt eseményeken, rendezvényeken ezzel a szolgáltatással is meg tud jelenni és aktívan használni a versenyeken, ezzel újabb reklámfelületet teremtve, illetve bevételi forrásokat megcélozva.