Sentimento Kft.

Sentimento Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A SENTIMENTO Kft.-t 2009-ben alapította Simon János Gergely.
A cég 100%-os magyar magánszemélyi tulajdonban van; a gyógyszeripar, az élelmiszeripar, a vegyipar, a nyomdaipar és az akvakultúra területein végez szakmai üzleti tevékenységet. Tevékenységi területe gépek, egyedi berendezések, alkatrészek és robbanásbiztos berendezések (ATEX) tervezése, kivitelezése, komplett felújítása, forgalmazása, telepítése, karbantartása és szervizelése. A Sentimento Kft. többek között teljes üzemek, gyáregységek és gyártósorok megtervezésével foglalkozik technológiai garanciavállalás mellett.
Cégünk több, mint egy évtizedes tapasztalattal és tudással rendelkezik mind az alapanyaggyártás, mind a végtermékgyártás területén. Csapatunk precízen, elkötelezetten végzi munkáját a kereskedelemben, gépfejlesztésben, illetve új technológiai megoldások kidolgozásában.
Nemzetközileg is elismert szakembereink felkészültek az ipar új lehetőségeinek feltérképezésére, valamint a felmerülő problémák kiküszöbölésére,

Temékeink

Esettanulmány

Ügyfelünk jelenleg Magyarország egyik legjelentősebb mezőgazdasági és energetikai cége. Működésüket 2001-ben kezdték meg, majd 2010-ben egy jelentős beruházásuk valósult meg. Ebben a fejlesztésben megújuló energiaforrások felhasználásával energiafarm-programot hoztak létre, melynek keretében biogáz-üzemet, bioetanol-gyárat és biomassza eltüzelésével működő hőközpontot alakítottak ki. Jelenleg mintegy 60-70 főt foglalkoztató cégcsoport 2200 ha területen végzi mezőgazdasági tevékenységét az ipari parkban kialakított üzemeik mellett.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása (max. 2000 karakter):
Megkeresésünk tárgya egy olyan berendezés létrehozása volt, amely segíthet napjaink egyik legjelentősebb egészségügyi problémájával kapcsolatban a megnövekedett kézfertőtlenítőgél kereslet kielégítésben. Ehhez egy a jelenlegi üzemeikhez igazított, automatizált, rugalmas és felhasználóbarát rendszerre volt szükségük. Ennek megvalósítása érdekében megvizsgáltuk a jelenlegi megrendelés állományt, a várható igényeket és a számok ismeretében választottuk ki a megfelelő berendezést. Ezt követően a technológia részletes megismerése mellett közösen kialakítottuk azt a rendszert, amely maximálisan megfelel az igényeknek felesleges eszközök beszerzése nélkül. Ami a projekt elejétől fontos szempont volt, hogy egy könnyen mozgatható, mobil rendszerben kell gondolkozni, olyan vezérléstechnikai megoldással és felügyeleti rendszerrel ellátva, ami képes biztosítani a megfelelő minőségű terméket különböző környezeti viszonyok mellett is. A feladat jellegéből adódóan a megfelelő ár-arány érték mellett a gyártástechnológia okozta robbanásveszélyes környezetet is figyelembe kellett venni. Minden olyan lehetőséget meg kellett vizsgálni és elemezni kellett, amely biztonságos működést és működtetést tesz lehetővé úgy, hogy hosszú távon alkalmazható rendszer legyen kialakítva, olyan biztonsági rendszerrel, amely a környezettől függetlenül minden előírásnak megfelelően tudja működtetni a berendezést.

Ügyfelünkkel együttműködve olyan megoldást választottunk, amely biztosítja számukra a mobilitást, viszont a biztonsági rendszerét többszörösen biztosítva alakítottuk ki. A technológia részletes ismerete mellett a gyártási mennyiségekkel egy PLC vezérelt, több alrendszerből álló folyamatot terveztünk meg. A felügyeleti rendszer az áram alá helyezéstől a leállításig folyamatosan monitorozza a környezeti körülményeket a berendezés körül. Ebbe beletartozik a részegységek és a helyiség hőmérséklete, az oldószerek koncentrációja is. Ezeket olyan kritikus paramétereknek határoztuk meg, amelyek a tartomány átlépése esetén azonnali leállítást vonnak maguk után. A rendszer úgy került kialakításra, hogy többféle gyártástechnológiát lehetővé tegyen. A felhasználó és technológus választhatja ki az ideális előkészítési eljárást, mivel az alapanyagok rendkívül érzékenyek a környezeti viszonyokra. Emellett rugalmasságot biztosítottunk a késztermék továbbítással kapcsolatban is. A napi gyártási mennyiségektől függően továbbítható automatikusan a kiszerelő egységbe vagy külön tárolóegységekbe félkész termék jelleggel. A rendszer folyamatosan figyeli és rögzíti a bemért mennyiségek, az alapanyag fogyását, illetve a napi gyártáshoz szükséges egyéb oldat meglétét. A kiszerelő egység biztonsági rendszerét, amely hasonlóan lett megtervezve a gyártáséhoz, szintén a felügyeleti rendszer kezeli. Megoldásunkkal biztosítottuk, hogy az ügyfél az általa előállított megújuló energiaforrásból származó alapanyagot telephelyén használhassa fel, oly módon, hogy megfelelően tudja követni és kezelni annak felhasználását. Ezzel csökkentettük a bérgyártás okozta költségeket és nagyon teret biztosítottunk a finomítási lehetőségekre a termékkel kapcsolatban és erősítettük a kiemelkedő minőségi végtermék elérését.