ORIGO - Software Számítástechnikai és Rendszerfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság

ORIGO - Software Számítástechnikai és Rendszerfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Az Origo-Software Kft. és jogelődei 1983 óta fejlesztenek és üzemeltetnek ügyviteli rendszereket.
Boltok, bolthálózatok kasszarendszereinek, nagykereskedők és gyártók készletkezelő, számlázó ügyviteli rendszerének több évtizede tartó fejlesztése és üzemeltetése során kialakult gazdag funkcionalitás és megbízható működés mellett társaságunk az egyedi ügyfél igényekre és technológiai újdonságokra nyitottan, jó ár-érték aránnyal biztosít kereskedelmi ügyviteli rendszereket ügyfelei számára.
Széleskörű, több évtized alatt mind nagyvállalati, mind kisvállalati környezetben szerzett tapasztalataink alapján a felmerülő nyilvántartási, elszámolási és készletgazdálkodási kérdésekben tanácsokkal is tudjuk segíteni ügyfeleink munkáját.

Esettanulmány

Ügyfelünk Magyarország egyik legnagyobb és legrégebbi könyv- és folyóiratkiadó vállalata, több milliárd forint árbevétellel. Az általa kiadott könyvek és folyóiratok szinte minden könyvkereskedésben és újságárusnál megtalálhatóak. Jelen vannak az online kereskedelemben is.
A kiadó kis- és nagykereskedelmi tevékenységet is folytat. Több boltban értékesíti a saját és más kiadók könyveit is. A boltokban pénztárgép üzemeltetésére van szükség, de az árak a boltokban egységesek. A boltokban más kiadó vállalatok letétbe adott könyvei is készleten vannak, melyek eladását ezen könyvek kiadóival el kell számolni. Ezen felül ügyfelünk több ezer viszonteladóval áll kapcsolatban, akik bizományosként értékesítik a kiadványokat. A bizományba adott készletekről szállítólevelet kell kiállítani a partnereknek történő kiszállításkor és az időszaki fogyásjelentések alapján a kiadó rendszeresen számláz partnerei felé. A kiadó részletes készletvezetés alapján vezeti könyveit.
A kiadó kis- és nagykereskedelmi tevékenységét bonyolítja le az Origo-Software informatikai rendszere. A kiadó saját könyvesboltjaiban az Origo-Software pénztárrendszere működik. A számítógép alapú, vonalkóddal történő áruazonosítást használó pénztárgép részletes áru- és pénzforgalmi nyilvántartást biztosító háttérrendszerre épül. A boltok pénztárrendszere folyamatos online kapcsolatban van a központi adatbázissal és központi készletnyilvántartással. Egyes funkciók, mint például az árak meghatározása, engedmények, akciók szervezése a központban történik és az ár és az akciókra vonatkozó adatok automatikusan frissülnek a boltokban lévő kasszákon. A boltokban lévő letéti készletekről a fogyásjelentést a központban készítik és küldik meg a szállító partnerek felé. A központban valamennyi bolt forgalma és aktuális készlete látható boltonként és összesen is.

A kiadó által a több ezer bizományos viszonteladónak bizományba adott készletek nyilvántartása és az eladott könyvek rendszeres számlázása is az Origo-Software rendszerében történik. A számlázás a viszonteladóktól kapott elektronikus jelentések alapján automatikus beolvasással valósul meg, újabb kézi adatfelvételre nincs szükség.

A rendszer a mindekori jogszabályoknak megfelelően szolgáltat adatokat a NAV felé (pénztárgép, számlázó), illetve számos riporttal segíti a menedzsment és a tulajdonosok munkáját, a jól informált döntéshozatalt.