VONALKÓD RENDSZERHÁZ Rendszerfejlesztő, Tanácsadó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

VONALKÓD RENDSZERHÁZ Rendszerfejlesztő, Tanácsadó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Cégünk tevékenysége több mint 25 éve az automatikus azonosításon alapuló megoldásokhoz kapcsolódik a megfelelő eszközök kiválasztása mellett, legyen az raktári adatgyűjtés, gyártáskövetés, logisztikai megoldás vagy tárgyi eszköz leltározás. Az új technológiák megjelenésére gyorsan és rugalmasan reagálva mára már nemcsak a vonalkódos és RFID azonosítás, hanem a DPM kódok, kamerás képi feldolgozó rendszerek területén érünk el sikereket.

Temékeink

Esettanulmány

Partnerünk több mint 20 éve Magyarországon működő ipari szabályozó szelepeket gyártó cég, több mint 500 alkalmazottal.
A kialakított rendszert elektromechanikai berendezéseket gyártó partnerünk alkalmazza. A rendszer feladata a termelésben az anyag-kiszolgálási és gyártáskövetési igények kielégítése. A feladat a termelést kiszolgáló anyagellátó kocsi követésének segítségével a termelés anyagellátásának online követése. Azaz pontos, azonnali információ szolgáltatás a vezetés és a raktár számára az anyagmozgató kocsik követésén keresztül a termelő terülten levő alapanyag készletről, annak felhasználásáról, a termelés aktuális állapotáról, amivel lehetővé válik az alapanyag kiszállítás hatékonyságának növelése.
A gyárban egyedi kisszériás termékek gyártását végzik, műhelyszerű gyártási folyamatban. A termékeik szereléséhez szükséges részegységeket, alapanyagokat szerelő-kocsikra, vagy raklapokra készítik össze. A kocsik egyedi RFID azonosítókkal vannak ellátva, ezekhez rendelik hozzá a félkészterméket a raktárban. A kocsik termelési területre való kimozgatását és a területen a különböző lokációk közötti mozgását kapurendszeren keresztül automatikusan regisztrálja a rendszer. A kapukba épített RFID olvasók vezérlését és az adatok gyűjtését a Log4pro szerver végzi.
Specialitás, hogy a rendszer kezeli a konvejorpályát vezérlő PLC-től érkező adatokat is és azokat integrálja a rendszerbe, lehetővé téve ezzel a teljeskörű nyomonkövethetőséget.
A követési rendszer által gyűjtött adatok alapján a LOG4pro monitoring moduljának használatával folyamatosan figyelemmel kísérhető egy-egy termék készültségi szintje, illetve az egyes fázisok végrehajtási ideje. Ezzel az információval vezérelt a további anyagkiadás is.
A folyamatos anyagellátás biztosításán túl a rendszer egyéb funkciókra is használható. Például a folyamatos adatgyűjtés miatt statisztikailag is kiértékelhető mennyiségű adat áll a szakemberek rendelkezésére ahhoz, hogy a figyelemmel kísért folyamatokban az esetleges problémák okait feltárják, a folyamatok időközönkénti finomhangolását elvégezhessék, és így egyre hatékonyabb folyamatokat működtethessenek. Ebben az esetben partnerünk a LOG4pro rendszer moduljai közül csak az anyagkezelési, termelési anyagellátási, valamint a monitoring modult használja.