WESZTI Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

WESZTI Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A WESZTI Kft. 1992-ben alakult, 100%-ig magyar tulajdonú vállalkozás.
Cégünk sok éven keresztül a WELT termékcsaláddal volt jelen a gépjármű diagnosztika területén. A WELT gázelemző és füstölésmérő műszerek cégünk saját fejlesztésű és gyártású berendezései, amelyeket jelenleg több mint 400 műszaki vizsgaállomáson használnak az ország egész területén.A WESZTI Kft. – 29 éves tapasztalattal a háta mögött – ma már exportra is gyártja a különböző diagnosztikai műszereit. A berendezések mellé teljes körű háttérszolgáltatást biztosítunk, amelyet a cégünk tulajdonában lévő Pannontest Kft. végez, akkreditált laboratóriummal. (NAH-2-0151/2016) Országos szerviz hálózatunk – saját jól képzett technikus kollégáinkkal - Budapest mellett Pécsen, Szegeden és Debrecenben található meg. A WELT diagnosztikai műszerek gyártása és értékesítése mellett cégünk 2003-ban megkezdte az egyéb garázsipari berendezések forgalmazását. Jelenleg a gépjárműjavítás minden területére rendelkezünk beszállító partnerrel.

Esettanulmány

A Fekete Autójavítót 1971-ben alapította Fekete Géza autószerelő és géplakatos mester Bátyán. Folyamatosan fejlődő, bővülő, márka független autószerviz, amely folyamatosan figyeli a piac változó igényeit és elvárásait. Tevékenységi körük bővítésével követik a gépjárművek technikai fejlődését. Rugalmas ügyfél kiszolgálással igyekeznek minden esetben ügyfeleik kedvében járni.

A jelen napig gyártott személyautókon és haszongépjárműveken minden nemű javítást, karbantartást elvégeznek autószerelő műhelyükben, az időszakos szerviztől kezdve a komplett motorcseréig ill. motorfelújításig. Műszeres ellátottságuk igen széles és fejlett. Célszerszámokkal, fék- és lengéscsillapító mérőpaddal, diagnosztikai műszerekkel, fényszórómagasság állító berendezéssel és egyéb műszerekkel rendelkeznek.
2007-től műszaki vizsgáztatási jogkörrel rendelkeznek.
Gyártmány- és típuskorlátozás nélkül vállalják a járművek időszakos műszaki vizsgáztatását. Benzin-gáz kettős-üzemű gépkocsik vizsgáztatását is végzik.

Ügyfelünk működésének komplexitását eszköz oldalról az alábbi példa jól mutatja meg.
Rendelkeznek a műszaki vizsgáztatás valamennyi eszközével, amely a kalibrált 16 tonna teherbírású és több mint fél tonna önsúlyú tehergépjármű fékhatásmérő vizsgáló próbapadtól kezdve a gázelemző mérőműszeren át egészen a hitelesített kézi stopper óráig terjed. Vannak eszközök, amelyek kalibrálás kötelezettek, mint például a tehergépjármű fékhatásmérő próbapad, személygépjármű vizsgáló próbapad, gázelemző mérőműszer, fényszóró állító berendezés. A kalibrálást 6 havonta kell elvégeztetni a Nemzeti Akkreditáló Hatóság által akkreditált kalibráló laborral. Továbbá rendelkeznek kézi zajszintmérővel amelyet 2 évente kell hitelesíteni amelyet a Kereskedelmi, Haditechnikai Exportellenőrzési és Nemesfémhitelesítési Főosztály végezhet el. És olyan egyedi esett is van mint a gumiabroncs nyomásmérő amelyet szintén 2 évente kell hitelesíteni a Kereskedelmi, Haditechnikai Exportellenőrzési és Nemesfémhitelesítési Főosztály által plusz a köztes években kalibráltatni a Nemzeti Akkreditáló Hatóság által akkreditált kalibráló laborral.
Amennyiben bármelyik mérőeszköz kalibrálása/hitelesítése lejár és azt nem kalibrálják/hitelesítik újra az adott tevékenységet azaz a műszaki vizsgáztatást az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedési Hatósági Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkársága felfüggeszti. Ezért a műszaki vizsga hely számára kiemelten fontos hogy, ez ne történhessen meg.

Ügyfelünk a Weszti Toolsoft bevezetése mellett döntött, amely automatizált szerviz eszköz nyilvántartást biztosít. A Fekete Autószerviz több óra adminisztrációt tudott a rendszer használatával megspórolni. Szerviz eszközök rendszeres felülvizsgálatának és kalibrálásának feljegyzése is megvalósult. Továbbá a fontos eszközök amortizációja (elvesztése) csökkent, mivel az eszköznyilvántartás segíti a tulajdonost az eszközlistát folyamatosan naprakész állapotban tartsa.