Solidity Services Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság

Solidity Services Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Solidity Services Hungary Kft. egy szoftverfejlesztő cég, amely első sorban blockchain fejlesztéssel és ehhez kapcsolódó tanácsadással és oktatással foglalkozik, aktívan támogatva a globális alkalmazásokat különböző iparágakban. A szolgáltatásaink megvalósításában ötvözzük mind a műszaki, mind az üzleti oldal legfontosabb szegmenseit. A stabilitást és a biztonságot elsődleges szempontként tartva fejlesztünk és tesztelünk blockchain alapú okos szerződéseket, illetve gondoskodunk a tradicionális rendszerek és a blockchain ökoszisztéma közötti biztonságos kapocs megteremtéséről. Segítséget nyújtunk a projektek validálásában, a termékek piachoz való illesztésében és a koncepcionálási folyamatok menedzselésében. Kurzusokon és workshopokon keresztül nyújtunk információkat a hallgatóság számára - a pár órás felkészítőtől egészen az egy éves képzésig bezárólag lehetőségük van mélyebb tudást szerezni az Ethereum-ról, Corda-ról és Hyperledger-ről és általánosan a blockchain technológiáról.

Temékeink

Esettanulmány

Cryptoposition Zrt. 2016-ban alakult magyarországi székhelyű holding nagyjából 15 részvényessel, mely brókercégen keresztül további részvényesekre osztható. A kezelt vagyon összege 3.5 millió euró és kizárólag kriptovalutát kínálnak. Az alap 10%-a a legmagasabb piaci kapitalizációjú fő eszközöket követi, 40%-a elsősorban hosszú alapként van forgalomban az alapvető és technikai indikátorok alapján, 50% pedig algoritmusokon keresztül.
A jelenlegi kriptovaluta portfólió menedzsment megoldások nem tudják biztosítani azt az átláthatóságot és biztonságot, amit maga a blockchain technológia magában hordoz. A kereskedési tevékenységek túlnyomó része centralizált módon zajlik külső, harmadik felek bevonásának kockázatával és nem gondoskodik az aktuális tevékenységek transzparens beszámolójáról. A hagyományos portfólió menedzsment működési költségeinek ráadásul minden központi folyamattal és kontrolling csapattal kapcsolatos kiadást is fedezni kell, ami az általános költségek tetemes mértékű megemelkedéséhez vezet. A többszörösen aggregált centralizált szolgáltatók egyrészt komoly adminisztrációs munkát kívánnak meg a szereplőktől, limitált automatizációval. Emellett ezen szolgáltatók többnyire megfelelő engedélyek nélkül működnek, illetve kihasználatlan lehetőségek is felmerülnek.
A célunk a tradicionális vagyonkezelés és a pénzügy új evoluciója közötti átjárót biztosítva nyújtsunk megoldást a hagyományos portfólió menedzsmentben felmerülő problémákra. Kombináljuk a hagyományos pénzügyi szolgáltatások működésének kényelmét/egyszerűségét a decentralizált pénzügyben rejlő lehetőségekkel. A blockchain technológiát használva képesek vagyunk egy olyan környezetet alkotni a portfolió menedzsment számára, ahol a kontroll előre meghatározott és programozott okos szerződéseken alapszik így kizárhatóak az emberi hibák és külső felektől származó kockázatok. A decentralizált infrastruktúra kizár minden harmadik felet és a centralizált szolgáltatásból eredő felügyeleti kockázatot, mivel az együttműködés teljes mértékben technológiai protokollok határozzák meg

A termék egy web alapú portfolio menedzsment platform blockchain alapú okosszerződésekkel, amit az alapkezelők használhatnak.

A megoldás megépítésével a következőket tudtuk elérni:
- 5 perc alatt felállítható portfolio kezelési keretrendszer felállítása az igényel stratégiákra
- Integrált kereskedési és hitelelezési megoldások publikusan elérhető decentralizált applikációk integrálásával (Jelenleg ~35B $ likviditás található ilyen piacokon összesen)
- Automatizált teljesítmény kimutatások
- Centralizált szolgáltatók költségeinek eliminálása