Oander Development Korlátolt Felelősségű Társaság

Oander Development Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Az OANDER egy digitális kereskedelmi fókuszú budapesti IT megoldás szállító vállalat, amelynek 60 fős, agilis keretrendszerben működő csapata tapasztalt tanácsadókból, tervezőkből, fejlesztőkből és támogató szakemberekből áll.

Cégünk mind a vállalati e-kereskedelem, mind a vállalati portálfejlesztések területén erős piaci pozícióval rendelkezik és ütemesen fejlődnek a nemzetközi piacaink is. Csapatunk kezei között a művészet és technológia precíz ötvözésével születnek skálázható webes alkalmazások.

Kiemelt szakterületeink az Adobe Magento alapú e-kereskedelmi megoldások, a digitális kereskedelem automatizáció, valamint a nyílt forráskódú tartalmi portálok és a kiemelkedő minőségű felhasználói élmény alkotása. Ma már több százat meghaladó webáruház, integrált digitális kereskedelmi megoldás, vállalati site és médiaportál megalkotása áll mögöttünk.

Temékeink

Esettanulmány

Az iSTYLE márkanevet minden bizonnyal senkinek nem kell bemutatni, hiszen Közép-Európa és a Közel-Kelet meghatározó Apple Premium Reseller hálózata. Csak hazánkban 5 boltja és aktív webes megjelenése (webáruház, microsite-ok) mellett az Apple termékekhez kapcsolódó edukációs és B2B szolgáltatásairól is jól ismert. Közép-Európa szerte és a Közel-Keleten is országos retail hálózatokkal rendelkezik. Az iSTYLE elsősorban Apple termékek forgalmazójaként tett szert népszerűségére, ám kínálatában rengeteg további jól ismert márka termékei is megtalálhatóak, így az Apple-kompatibilis műszaki cikkek teljes ökoszisztémáját forgalmazza.
Az iSTYLE vezető Apple Premium Reseller Közép-Európa és a Közel-Kelet régiók valamennyi üzletláncának és webes értékesítésének, valamint webes szolgáltatásainak összehangolása, a webáruházak kialakítása, továbbfejlesztése, integrációja, automatizálása volt a feladatunk. Vízió szinten pedig ezen rendszerek egészének omnichannel szemléletű digitális értékesítési megoldássá építése volt az együttműködésünk fókusza.

Az iSTYLE az Oander egyik legrégebbi e-kereskedelmi ügyfele, 2014 óta dolgozunk vállvetve együtt. Mivel jelenleg a régió 9 országában vannak jelen és terjeszkedésük folyamatos, ezért mára az iSTYLE Közép-Európa egyik legnagyobb Magento alapú webáruházává nőtte ki magát. Az egyes piacok kiszolgálása egy közös Magento installációból történik, ahol egy igen komplex funkciókészlettel és sokféle külső integrációval rendelkező webáruházról beszélünk.

A projekt átvételekor, 5 évvel ezelőtt a portál még Magento 1-en futott, ami egy legacy kódbázis volt. 2018-ban a Magento 2-re való váltással együtt történt meg a kódbázis lecserélése, mely fokozatosan, webshoponként történt meg, éppen ezért közel háromnegyed évig két rendszer szupportálását kellett kiszolgálnunk, maga a teljes átállás pedig tulajdonképpen 9 webáruház élesítésével és annak minden feladatával járt együtt.

A párhuzamosított munkálatok alapos szervezést és körültekintő tervezést igényeltek, hiszen a webshop sajátossága, hogy gyakran futtatnak rajta nagy terheltséggel járó kampányokat (például: új Apple termékek bevezetése, iPhone launchok, Black Friday, stb.), így erősen performance optimalizált kódbázist kellett szállítanunk, ami igen jól teljesített a 2018-as kampány időszakban, egyúttal a projekt magas rendelkezésre állást is kíván miattuk.
Online és Offline retail “házassága”

Aki ismeri az iSTYLE-t, az tudja, hogy a vállalat az online jelenlét mellett nagyon erős offline lábbal is rendelkezik. Ilyen projekteknél kiemelt szerepe van az online és a retail omnichannel szemléletű összehangolásának. A Magento 2-es átállás során fel kellett készíteni a webshopot sok raktárkészlet egyidejű, párhuzamos szálon való kezelésére, az állandóan változó készletadatok gyors aggregálására és újrakalkulására, valamint a készlet elérhetőségből származó üzleti logikák kiépítésére.

Magento modulfejlesztések

A Magento 2-es átállás számos, a Magento 1-es rendszerben használt funkció és üzleti folyamat új rendszerben való leképezését jelentette. Már az MVP szakasz is több tucat komplex és egyedi modul fejlesztésével járt. Mára már a webáruház közel 120 Magento modult tartalmaz, ezek egy része központilag használt funkció, másik része az egyes országok és célpiacok speciális igényeit, üzleti folyamatait elégíti ki.

UX design és sablonfejlesztés

Az iSTYLE webáruház ergonómiai szerkezete az Oander Hodor alapsablonjára épült, ám attól igen nagymértékben eltérő, egyedi designt kapott. Az átalakítást komoly ergonómiai tervezés előzte meg, melyet az Oander készített el, a UI design-t pedig a megrendelő házon belül szállította le.

Rendszerintegráció és automatizáció

A webáruház mögött az integrációs folyamatokat az OANDER Connect nevű middleware termékünk szolgálja ki, amelynek feladata, hogy menedzselje és rugalmasan bővíthetővé tegye a készletmozgások, rendelések, termékek és vásárlói információk skálázható szinkronizálását. Így az az egyes célszoftvereket (webáruház, ERP, CRM, stb.) nem közvetlenül egymással kapcsoljuk össze, hanem egy központi „hub-hoz” illesztjük.

Üzemeltetés

A projekt jelentős mérete, a rendszeres és nagy terhelést jelentő kommunikációs kampányok miatt a megújításnál kulcskérdés volt az üzemeltetés kérdésköre. A téma körbejárása után a választás az Amazon Web Service-re (AWS) esett.