NYÍR-GESTUM Rehabilitációs Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

NYÍR-GESTUM Rehabilitációs Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Nyír-Gestum Kft informatiakai tevékenysége: az általunk fejlesztett, könnyűipari termelő cégek részére létrehozott gyártásfigyelő és teremelésirányíási rendszer használati jogának értékesítése, komplex telepítése a felhasználó partnerek telephelyére. Az üzembe helyezés teljeskörű lebonyolítása, a felhasználói kör betanítása a rendszer használatára. Ehhez a szoftver, és a hardver eszközök forgalmazását, illetve a rendszer háttérszolgáltatását is végezzük, (garanciális javítás, karbantartás, egyedi igény szerint a szofver továbbfejlesztése a megrendelő üzemi működése szerint.)
Cégünk 2005-ben alakult Kállósemjénben családi vállalkozásként, első tevékenységünk varroda alapítása, a kezdeti 50 fős létszámról a kitartó és minőségi munkának köszönhetően a csapatunk az évek alatt 150 főre fejlődött.
Magyar és nyugat-európai luxusmárkák számára gyártunk prémium minőségű termékeket, a kezdetek óta minőségpolitikánk fókuszában a megrendelő igényének való precíz megfelelés szerepel.

Esettanulmány

Kelet-Magyarországon működő, több évtizedes múltú, a térségben elismert és számottevő gazdasági szereplőnek számító könnyűipari gyártó cég (varroda) közel 100 fő, gyártásban dolgozó munkavállalóval.
A cég gyökerei a rendszerváltozás előttre nyúlnak vissza, még szövetkezeti rendszerben működött, ma már megújúlt struktúrával Zrt-ként gyárt. A környező országokban is kedvelt és megbízható beszállítóként ismerték, a hazai piacon is jó nevű szereplő.
Az iparág sajátossága, hogy a munkavégzés erősen humán erőforrás igényes, folyamatosan megújuló, egyre magasbb szintű megrendelői igényekkel. Munkáltatói oldarról közismert, hogy a folyamatos minőségi és időtényezős paraméterek erősen befolyásolják a vállakozás termelési hatékonyságát.
Nagyobb létszámú a cég esetén ez a kérdés még erősebben érzékelhető, mint példánk esetében is.
Esetünkben is ez volt jellemző: egyre magasabb színvonalú megrendelői igénynek kellett megfelelni, amelyek egyre bonyolúltabb munkaműveleteket és nagyobb időráfordítást követeltek.

Esetünkben a gyártásban dolgozók teljesítményének nyomonkövetése igen esetlegesen volt kontrollálható, a hibák feltárása lassú és nehézkes folyamat volt. A megrendelői minőségi igény és a szállítási határidők tartása folyamatos problémát okozott. Ez a megrendelői állomány csökkenésével veszélyeztette a céget.

Tehát a megoldandó probléma egyértelmű volt: átláhatóvá és bármikor kontrollálhatóvá kelletttenni a termelés minden területét. Szükségessé vált, hogy a vállalatvezetés tudjon, munkavállalónként személyekre lebontva, precíz adatokat nyerni, azt visszacsatolni az üzemi működés egyéb szintjeire, és megtalálni a módját, hogy a termelés és a vállalat irányítás minden szegmense össze legyen kötve egymással egy olyan információs rendszerben, ami az azonnali adatnyerésre és ennek révén az azonnali beavatkozásra alkalmas.
Megalkottunk egy olyan gyártásfigyelő informatikai rendszert, amely a termelésben zajló minden folyamatról adatokat rögzít és elemez, a munkaállások mellett elhelyezett érintőképernyős terminállal mivel minden felhasználó (gyártósori munkás, meós, üzemvezető, bérszámfejtő, könyvelő, raktáros) be van kapcsolva a rendszerbe, ezzel a termelés hatékonyságát, a hibák azonnali kiküszöbölését, az adatok precíz átadását, az összehangolt hibátlan munka lehetőségét valósítja meg.
A rendszer alkalmazásával lehetővé vált a munkavállalók egyéni teljesítményének a mérése, a munkaidő kihasználásának az optimalizálása. ( Amint, valaki hibázik a termék gyártása során, a hibaüzenet azonnal továbbításra kerül a meos-s nak, aki rögtön közre tud működni a hiba kijavításában. Amint a gyártósori munkás befejezte egy darab vagy egy termék gyártását, arról azonnal információ megy a termelésvezetőnek).
Az általunk fejlesztett informatikai rendszer alkalmazása nem más, mint a termelés minden lényeges szegmensét bekapcsolni egy komplex rendszerbe. Figyeli és irányítja és hiánytalanul lefedi a teljes üzemi munkamenetet: kezdve a megrendelések kezelésétől , a raktározás és a kész áru szállítólevelének az elkészítésével befejezőleg, a személyre szabott dolgozói munkakiosztás és teljesítmény mérésén keresztül, a gyártás teljes folyamatát, a számlázáson át a bérszámfejtést is beleértve.
A rendszer használatával az esettanulmányban bemutatott termelő üzem a hatékonyságának maximálizálását és az üzemi termelés jelentős növelést tudta megvalósítani. Természetsen a szállítási határidők pontos betartása, a munkavállalók teljesítményének megfelelő bérezése, az idő, energia és költségmegtakarítás mind további előnyei a gyártásirányítás rendszer alkalmazásának.