Shopzeus Európa Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Shopzeus Európa Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Szoftverfejlesztés, internetes kereskedelem, keresőmotor optimalizálás, mobil alkalmazások fejlesztése, egyéb informatikai szolgáltatások.

Temékeink

Esettanulmány

Cégek: Shopzeus UK Ltd, Shopzeus.com LLC, Shopzeus Európa Kft.
Ágazat: Infomatika, keresőmotor optimalizálás.
Piaci körülmények: nagy verseny, rengeteg konkurens oldal az online kereskedelemben, főleg angol nyelven.
Erőforrások: szoftverfejlesztő mérnökök, speciális szoftver eszközök fejlesztése és használata.



Megoldandó üzleti probléma: a Shopzeus cégek weboldalainak népszerűsítése, a látogatók számának jelentős növelése világszerte (elsősorban magyar és angolszász nyelvterületeken). Cél a fizetett reklámköltségek csökkentése és az ingyenes keresőmotor marketing (SEO) hatékonyságának növelése.

Az eredeti cél legalább 1,000 db link építése volt. Az esettanulmány mellékelt utolsó ábrája mutatja a jelenleg Google Search Console-ban megjelenő felépített 156.000 linket!
Jelen esettanulmány a www.shopzeus.hu weboldal keresőmotor optimalizálásának bizonyos lépéseit vonja górcső alá. A tanulmányozás szempontjait a következő néhány – Google keresőmotor által kiemelten kezelt - „nyomok” elemzése adja (a teljesség igénye nélkül):

Linkcsali fejlesztése: a linkcsali olyan értékes tartalmat jelent a weboldalunkon, amely okot ad más weboldalak fejlesztőinek arra, hogy ezt a tartalmat belinkeljék (a mi oldalunkra mutassanak). A www.shopzeus.hu oldalon pl. egy ingyenes látogató számláló eszközt fejlesztettünk, ami más webmesterek számára az általuk fejlesztett oldalon könnyen beilleszthető eszközt (forráskódot) generál a látogatók számlálására. A generált forráskód egyben tartalmaz egy visszafelé mutató linket is a www.shopzeus.hu oldalra, ami egy erős „nyom” (jel) a keresőmotor számára, hogy az oldalunk a „látogató számláló” kulcsszóra releváns tartalommal bír. Ennek eredményeképpen az első helyen listázza oldalunkat a keresőmotor a „látogató számláló” kifejezésre. Az eszköz ezen a lapon érhető el:

www.shopzeus.hu/latogato-szamlalo.php

Kulcsszavak szerepeltetése az URL-ben: A fentebbi példában is látható, hogy az általunk preferált kulcsszó (látogató számláló) megjelenik a kifejlesztett eszköz URL-jében is. Ezt a keresőmotor eleve félkövér kiemeléssel jelzi a keresési eredményekben is.

Kulcsszó szerepeltetése a lap címében (title meta tag): A kulcsszó szerepeltetése az adott lap címében szintén rendkívüli jelentőséggel bír. A fenti példa jól mutatja, hogy a keresési eredményekben a cím (meta tag) pontosan megjelenik („Látogató számláló | Ingyenes...”) és a rangsorolásnál is nagy szerepe van.

Látható, hogy a legfontosabb „nyomok” weblapunkon történő elhelyezésével, milyen kiváló eredmények érhetőek el egy weblap optimalizálásakor. Ha az oldalunkat eleve ilyen szellemben készítjük el, akkor az nem csak impozáns „bemutatóteremként”, hanem erős marketing eszközként is fog funkcionálni vállalkozásunk számára.