SERCO Informatika Kft.

SERCO Informatika Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest

Cégbemutató

Szerver és kliens oldali informatikai eszközök, kapcsolódó szolgáltatások. Virtualizáció, IT biztonság, adatmenési és archiválási megoldások. M2M rendszerek, PMS implementáció és nyomtató konszolidáció.

Esettanulmány

Mind a központi mind a végponti elemeket tekintve egy heterogén rendszerű felépítésből és szigetszerű működésből indultunk ki. A Duna Autó Zrt. informatikai vezetése az infrastruktúra egyszerűsítését és működésének megbízhatóbbá tételét kívánta elérni.
A korábbi informatikai rendszer képtelen volt reagálni az ügymenetet ért változásokra. A szigetszerű felépítésnek köszönhetően a várt erőforrások nem voltak csoportosíthatóak. A rendszer tolerancia szintje alacsony volt. Az adatok nem voltak biztonságban, számos (SPF) volt a felépítésben.
Megoldási javaslatunk a Duna Autó Zrt. informatikai infrastruktúrájának a fejlesztését célozta meg. A meglévő szerverek konszolidációjával, a virtualizáció bevezetésével és a központi tárolóhálózatra alapozott adattárolással valósítottuk meg. A nagyobb üzemeltetési biztonság, bővíthetőség és a gazdaságos erőforrás-kihasználás mellett az adat-és működési állapotok gyakori mentése (RPO) és gyors visszaállíthatóságára (RTO) törekedtünk. Olyan szoftveres megoldást választottunk az adatmentés és archiválásra vonatkozóan mellyel akár a telephelyet ért katasztrófa (DR) esetén is visszaállíthatóak legyenek az alkalmazások. A bevezetést követően egy ad hoc probléma (tároló vírusfertőzése) elhárításával, bizonyítottuk a rendszer stabilitását.