OMEGA-soft Számitástechnikai Fejlesztő Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségü Társaság

OMEGA-soft Számitástechnikai Fejlesztő Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségü Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Az OMEGA-soft Kft. 1992-ben alapított, 100%ban magyar magánszemélyek tulajdonában lévő gazdasági társaság.
A cég fő tevékenységi területe a számítógéppel támogatott tervezőrendszerek fejlesztése és forgalmazása. Az általunk fejlesztett és forgalmazott CAD rendszer a mérnöki munka különböző területein nyújtanak hatékony támogatást. Így, a villamos elosztó-berendezések valamint az energia elosztóhálózatok alállomásainak szekunder terveinek elkészítésében.
A rendszerek hatékonyságát bizonyítja, hogy a partnereink között egyaránt megtalálhatóak a magántervezők, a kisebb tervezőintézetek és a villamos-energiaipar meghatározó cégei is.

Esettanulmány

A cég évek óta jelentős résztvevője a villamos energetikai elosztó berendezéseknek a kivitelezési munkáiban. Jelentős munkákat végeznek az áramszolgáltató főelosztó hálózatok alállomásainak (Pl. E:ON TITÁSZ) és fogyasztói alállomások (HANKOK) szerelési kiviteli munkáiban. Jellemzően 20-~80 fős vállalkozás.
Ezeknek a nagy bonyolultságú berendezéseknek a hatékony szerélésének és eredményes üzembe helyezésének alap feltétele a kifogástalan kiviteli szerelési tervek rendelkezésre állása.
A cég a kiviteli munkáihoz a terveket alvállalkozók igénybevételével biztosította. Ezeket a terveket az alvállalkozók a tervező rendszerünkkel az OmegaCAD ELEKTRO rendszerrel készítették. Az így kapott tervekből hatékonyan tudtak dolgozni, mert a tervek könnyen értelmezhetőek, áttekinthetőek, kellően részletezettek a gyors és pontos szerelési munkához. Nem utolsó sorban pontosak és hibátlanok a tervező rendszer hatékony hibaellenőrző rendszereinek köszönhetően.
A folyamatokhoz még hozzátartozik, hogy a munka végeztével, az berendezés átadásához hozzá tartozik az u.n. `leszámolási`, vagy `megvalósulási` dokumentáció elkészítése is. Ez is tervdokumentáció készítését jelenti. A cég szeretné hatékonyabbá tenni a tervdokumentációk és a teljes munka lezárását követő megvalósítási dokumentációinak készítését.
A továbbiakban cél az, hogy részben függetlenedjenek az alvállalkozói tervezéstől,
Az előzmények alapján jó választás, ha a korábbi tapasztalatok alapján olyan tervező eszközt választanak, amely már a gyakorlatban jó vizsgázott.
A személyi feltételek megteremtésével OmegaCAD ELEKTRO rendszerrel felszerelt munkahelyet hoztak létre.
Az első megoldandó feladatként ésszerűen egy kisebb, egyszerűbb berendezés (BHTR) teveinek elkészítését választották, amellyel megtették az első lépést a tervezői alvállalkozó kapacitásoknak való kiszolgáltatottságtól való függést.
De ezzel nem csak ezt az előnyt tudhatják magukénak, hanem azt is, hogy a kivitelézési folyamat előkészítését támogatóan, nem csak a saját készítésű tervekből, hanem a kapott tervekből is különböző anyaglista kivonatot, költségvetést készíthetnek. Ezeknek különböző változatait elemezhetik, összevethetik. De nem utolsó sorban olyan szerelést támogató kigyűjtéseket végezhetnek, amelyeket eddig kézzel, egyenként kellett elkészíteni.