MORTOFF Informatikai Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

MORTOFF Informatikai Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Mortoff 2002 óta dolgozik hazai és nemzetközi közép- illetve nagyvállalatokkal. Az elmúlt évtizedek alatt begyűjtött tapasztalatok, valamint a bennünket támogató kiváló, magasan képzett, hozzáértő szakembergárda lehetővé tette, hogy ne csak a hazai piacon legyen meghatározó név a Mortoff, hanem külföldön is. Szolgáltatásainkat úgy alakítottuk ki, hogy partnereink számára ne csak egy-egy szakértőt biztosítsunk, hanem - esetektől és projektektől függően - egy teljes fejlesztői csapatot. Otthonosan mozgunk az end-to-end projektek területén is. Tapasztalt kollégáink állnak rendelkezésre az ötlettől a megvalósításig, kivitelezésig.
Outsourcing: erőforrás gyors és hatékony biztosítására,
Projektmegvalósítás,
Nearshore: a nemzetközi erőforrásigények betöltésére.

Esettanulmány

A Glencore Agriculture a világ egyik vezető vállalata a mezőgazdasági alapanyagok gyártása, feldolgozása és kereskedelme területén, a cégcsoport 35 országban van jelen. A három tagból álló vállalat magyarországi cégcsoportja a gabonafélék, olajos magvak, növényolajok és állati takarmány-alapanyagok kereskedelmének és logisztikájának egyik legfontosabb szereplője, emellett gyártási és raktározási tevékenységet is folytat. A magyar piacon 1996 óta jelen lévő cég fő tevékenysége a termények, takarmány-alapanyagok és növényolajok kereskedelme. A Pannon Növényolajgyártó Kft. üzemelteti Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát, Foktőn, ahol csúcsminőségű növényolajgyártási technológiát alkalmaznak. A legfontosabb feldolgozott termény a napraforgó, de az üzem alkalmas repcemag, szójabab és kukoricacsíra feldolgozására is. A Gabonatároló és Logisztikai Kft. elsődleges célja a magyar gabonapiac raktározási, terménytárolási és -kezelési igényeinek kiszolgálása.
A Glencore Agriculture a pénzügyi részlegén jelentkező nagy mennyiségű, ismétlődő, alacsony hozzáadott értékű munkák kiváltása érdekében 2019-ben úgy határozott, hogy egyes folyamatait robotizálja (RPA), és ehhez a MORTOFF-ot választotta teljeskörű megoldásszállító partnerként.

Feladatunk röviden az volt, hogy támogassuk a napi számlázást adatok begyűjtésével és rendszerezésével, számlák elkészítésével saját ERP rendszerükben, az elkészült számlák elektronikus aláírásával, illetve az egyes ügyfeleknek való kiküldésével.

A megoldással szemben támasztott elvárások a következők voltak:
· napi kétszeri automatikus számlázás
· pénzügyi adminisztrációs feladatok csökkentése legalább 0.5 FTE-vel
· számlázást érintő belső és ügyfél kommunikáció támogatása, felgyorsítása
· napi riport a számlázás eredményességéről

Az informatikai megoldásban kihívást jelentett a cég speciális rendszereinek használata, a kifejezetten nagy méretű excelekben való adat manipuláció, illetve a komplex robot futtatási környezet.

Az előzőekben leírt üzleti feladat színvonalas megoldására cégünk a UiPath platformját és saját RPA implementálási metodikáját választotta.
A robot a következő IT eszközöket/technológiákat használja futása során: Glencore saját fejlesztésű desktop alkalmazás (ERP), távoli asztal/citrix, MS excel, MS outlook.
A futások gyakorisága naponta kétszer, ahol az átlag futásidő (AHT) ~2 óra (30 perc alap futás + 3 perc számlánként).
A lefedett folyamat magas szinten a következő lépésekből áll:
· a Glencore saját belső kvázi ERP rendszeréből különböző lekérdezésekkel input állomány előkészítése
· adatmanipuláció külső excel macro segítségével (külső üzleti logika)
· számlák elkészítése és számlák generálása (form kitöltés)
· legenerált PDF fileok tömeges elektronikus aláírása
· elkészült számlák kiküldése emailben
· státusz és riport küldés az elvégzett feladatokról
A közel 200 lépéssel megvalósított robot teljes elkészítési ideje (felmérés, fejlesztés, tesztelés, UAT, PRT, élesítés) kb. 2 hónap volt.
A teljes videó megtekinthető az alábbi linken:
https://youtu.be/eFp1h7aXSJk