Planet-Gép Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Planet-Gép Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Modern technológiát biztosítunk a magyar fa- és alumíniumiparnak. Nem gépeket, szoftvert vagy szervizt árulunk. Mi technológiát, tudást és biztonságot adunk.
Azon dolgozunk, hogy mind a kisvállalkozások, mind a nagyüzemek képesek legyenek segítségünkkel megfelelni a változó piaci elvárásoknak. A legfontosabb kihívások, amikkel szembe kell nézniük a magyar faipari vállalkozóknak, az a vevői oldalon megnövekedett minőségi elvárás, melyben a szállítási határidők betartása elengedhetetlen, másik oldalon pedig a működést erősen megnehezítő szakemberhiány. Ezekre a környezeti adottságokra csak a korszerű gyártástechnológiák adhatnak választ, melyre még a legkisebb üzemeknek, gépparkoknak is szükségük van.
A megújult technológiához és a digitalizáció bevezetéséhez elengedhetetlenül szükséges az alkalmazottak és a vezetők oktatása, ezért képzünk gépkezelőket, szoftverfelhasználókat, üzemszervezőket. Felhasználóbarát szoftvereket adunk a gépekhez, a tervezéshez, a gyártás-előkészítéshez.

Esettanulmány

A Via Group Kft magyar faipari vállalkozásokat exportkapcsolatokhoz, csoportmunkához és saját termékhez segíti. Alapítói kiváló ágazati kapcsolatokkal rendelkeznek, így a fa és bútoripar problémáit első kézből ismerik. A társaság 2012-ben a recesszió időszakában külföldi beruházásokra és közbeszerzésekre szervezte, pályáztatta és szervezte együttműködő partnereit. Referenciái között szerepel a bécsi Welt Múzeum fogadóterének, a berlini operaház nyílászáró projektjének, több osztrák kórház és idősotthon bebútorozásának megvalósítása.
A hazai építőipar és ezzel együtt a faipar új erőre kapott, ezzel az exportra gyártási hajlandóság erősen csökkent a magyar faipari kkv-k körében. A vállalatok általában nem rendelkeznek saját termékkel, a hozzáadott érték alacsony, a bérgyártás nem teszi lehetővé a felzárkózást az európai piacokhoz.A tásraságnál megvan a szaktudással, gyártói háttér, projectmanageri tapaszt ahhoz,saját, magyar terméket hozzon létre.
A kutatások és felmérések egyértelművé teszik, hogy a konyha az egyik olyan bútoripari szegmens, mely Európában és Magyarországon is töretlen piaci bővülésre számíthat az elkövetkező években. Az egyedi, méretre készült konyha általános igény. Mind az új lakásokba, mind a meglévő konyhák cseréjénél az egyedi hely mindig egyedi keresletet szül.
A konyha megtervezésének folyamata több egyezetésen áteső folyamat. Amennyiben a gyártási tervek elkészülte után történik változtatás, úgy a gyártás-előkészítés újra indul, hiszen az egymáshoz kapcsolódó elemek a teljes egészre hatással vannak. Az üzemek a következő problémákkal kerülnek szembe
• kell egy belsőépítész – tervező, aki a vevővel egyeztet- belsős, vagy külsős
• kell egy gyártás előkészítő és az üzemmel, aki a kért terveket gyártásba iktatja és a gyártást folyamatosan egyezteti- újratervez a változásoknál
• cnc és asztalos technikus, aki érti a gyártási folyamatokat
• anyagismeret, raktározás, illetve állandó beszállítói kapcsolatépítés szükségessége az elfogadható szállítási határidőkért
• a transzparencia hiánya, ami modern vásárlói igény
• információveszteség a számtalan személyes egyeztetés során
• korpuszok összeszerelése a gyár helyszínén az esetleges gyártási hibák műhelyben való kiküszöbölésére
• „levegő szállítása”. ésanagyméretű elemek behordása a lakásokba és épületekbe
+ amennyiben nagyobb volumen okán több helyen gyártatunk, úgy az eltérő gyártási protokollok nem teszik lehetővé a szériaszerű termelést


A Via Group célja egy olyan konyhaprogram, elemsor és választék létrehozása volt, mely egy együttműködő csoport számára software és összehangolt gyártási technológia bevezetésével leegyszerűsíti és tökéletesíti, és csoportban elvégezhetővé teszi a folyamatot.
1. A tervező – designer megtervezi és elkészíti a látványterveket
2. A látványtervek IMOS szoftveres megvalósítása a tervezés végeztével azonnal tartalmazza az összes anyagrendeléshez és gyártáshoz szükséges információt, valamint a bútorok pontos árát részletezve. A megtervezett bútorok a tervezést követően feltöltésre kerülnek az IMOS programba, mint standard termékek. Később „gombnyomásszerűen”, további ellenőrzés nélkül gyártható.
3. Az IMOS szoftver lehetővé teszi a kész bútorok méretbeli változtatásait közel korlátok nélkül, így nem szükséges további humán erőforrás az újratervezés ellenőrzéséhez.
4. A tervezőnek lehetősége nyílik a mobilis tervezésre. egy virtuális bemutatóterem is megoldás, melyet az IMOS-szal VR (virtuális valóság) támogatással megvalósíthat. A konyhaértékesítés pedig akár előremutatóan innovatív módszerrel, akár AR (kiterjesztett valóság) használatával is történhet.
5. A szabad kapacitással rendelkező partner asztalos műhelyébe a megrendelési adatcsomag átküldése, mely minden gyártáshoz szükséges információt tartalmaz. Nincs szükség gyártás előkészítésre. Az anyagrendeléstől a csomagolás elvégzéséig minden állomás gyártási standard és szériaszerű, melyek már ismert technológiák a gyártó üzem számára.
6. A tervezés befejeztével lekérdezhetőek az alkatrészméretek, így megkezdődhet a csomagolás optimalizálási folyamat. Kis helyigénnyel, dobozban, lapra szerelhetően csomagolva.
7. Azonnali árajánlat, a szállítási határidők lerövidülése és az abszolút transzparencia.
8. Magasabb haszon és hatékonyabb, gyorsabb, minőségibb előállítás a gyártói kapacitás
Kiemelkedő minőségű és hatékony csapatmunka eredménye a megfelelő és modern felfogásból származó rugalmas és egyszerű bútorcsalád