NEW LINE TECHNOLOGIES Korlátolt Felelősségű Társaság

NEW LINE TECHNOLOGIES Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A New Line Kft. 1995-ben alakult, és az elmúlt több mint 20 év alatt több sikeres EU-s projektet valósított meg amelyek a közlekedésinformatika
fejlődését célozták meg. A cég növekedésének köszönhetően a magyarországi informatikában meghatározó szereppel bíró Delta Informatikai Zrt is
komoly potenciált látott a cégben, ezért tulajdonrészt vásárolt, és így a cég 2016-ban csatlakozott a Delta Grouphoz. A cég folyamatosan közlekedés
informatikai megoldásokat készít a szolgáltatások megrendelői, és a közlekedést lebonyolító vállalatok számára. A cég termékportfóliója lefedi egy város, régió vagy országos rendszer szinte minden elemét a menetrend/hálózat/infrastruktúra tervezéstől a forgalomirányításon és utastájékoztatáson át a papír alapú és elektronikus értékesítési rendszerekig. A cég az elmúlt években munkavállalói létszámát tekintve megduplázódott, amely főleg fejlesztők, illetve informatikusok érkezését jelentette.

Esettanulmány

A T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. megalapítására 2015. decemberében sor került. Tatabánya Megyei Jogú Város az 1370/2007/EK rendeletben meghatározott közzétételi kötelezettsége alapján az Európai Unió hivatalos lapjában közzétette, hogy 2017. január 1-jétől a 1370/207/Ek rendelet 5 cikk (2) bekezdése alapján közszolgáltatási szerződést kötött a 100 %-os közvetett tulajdonában lévő T-Busz Kft-vel a tatabányai autóbusszal végzett helyi személyszállítási közszolgáltatások ellátására. A társaság létrehozását követően megkezdte a helyi közlekedés átvételével kapcsolatos előkészítő tevékenységét.

A közlekedési társaság a központi adminisztratív funkcióik tekintetében a T-SZOL Zrt. háttér-infrastruktúrájára támaszkodott, de a működéshez szükséges közlekedésinformatikai háttér egyáltalán nem állt rendelkezésére.
Tatabánya város a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. tv. szerinti közösségi értékhatárt meghaladó, nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le az „Adásvételi szerződés valósidejű járműkövetést lehetővé tevő megállóhelyi és járműfedélzeti utastájékoztató rendszer kialakításához szükséges eszközök beszerzése tekintetében” tárgyában, amely eredményesen zárult és melynek nyertes ajánlattevője a New Line Kft. és a Delta Systems Kft. konzorciuma lett.

A fejlesztés célja a Tatabányához jellemző településszerkezethez illeszkedő, a közösségi közlekedés céljait támogató és azt előtérbe helyező infrastruktúra és működési környezet kialakítása volt, amely:

- támogatja a város gazdaságának fejlődését megalapozó új munkahelyek elérhetőségét. A koncentrált fejlesztési területek közlekedési kiszolgálását úgy kell megoldani, hogy ezzel az egész város kiszolgálása fejlődjön, a munkahelyi közlekedési szokások tekintetében a közeljövőben megvalósuló beruházások példaértékűek legyenek.

- versenyelőnyt biztosít a közösségi közlekedés számára, ezzel biztosítva a közlekedési módok közötti arányok pozitív befolyásolását, meggátolva a tömegközlekedés további térvesztését.

- lerövidíti a közösségi közlekedés által biztosított eljutási időket.

- korszerű forgalommenedzsment (ITS - Intelligent Transport Systems) eszközök alkalmazásával tovább erősíti a közösségi közlekedés vonzerejét, valamint az üzemeltetés során nyert valós idejű adatok alapján pénzügyi megtakarítást tesz lehetővé a pontosabb tervezhetőséggel, az üzemeltetési tapasztalatok visszacsatolásával.
A Szállítási Szerződés alapján megvalósult a városi helyi menetrend szerinti közszolgáltatási tevékenységet végző T-busz kft.-nél egy teljes körű vállalatirányítási rendszer, egy komplex forgalomirányítási és utastájékoztatási, valamit értékesítési rendszer, melyek integráltak.
Szállításra került 2 db elővételi pénztár, 3 db jegykiadóautomata, 41 db járműfedélzeti OBU, jegykiadó, kijelző szett, jegyérvényesítő szett.
Szállítás tartalmaz 44 db külterületi utastájékoztató eszközt, integráltan és a teljes központi szerverinfrastruktúrát. A T-busz Kft. 2018. január 1-jétől kezdte meg a menetrend szerinti helyi közösségi közlekedési szolgáltatását, amely az ország egyik legkorszerűbb integrált közlekedési rendszere.