Szer-Szoft Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft

Szer-Szoft Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Cégbemutató

A Szer-Szoft Kft. múltját képezi a Szer-Szoft Betéti Társaság, ami 1997. március 12-én alakult.
A társaság tagjai magánszemélyek voltak, akik közül Kunder Péter mai napig a cég ügyvezetője. A társaság 100%-ban magyar tulajdonban áll.

Tevékenységek:
kereskedelmi tevékenység: számítástechnikai eszközök kiskereskedelme
szerviz: számítástechnikai eszközök szervizelése
karbantartási, rendszergazdai szolgáltatások cégekkel, intézményekkel
internet szolgáltatás: vezeték nélküli internet szolgáltatás Szerencs és szűkebb vonzáskörzetében

Esettanulmány

A Viridis-Pharma Kft. egy gyógyszer-nagykereskedés. A négy magánszemély által 1993-ban alapított, 24 éve sikeresen működő és folyamatosan bővülő vállalkozássá fejlődött. Tagjai mindannyian gyógyszertárat működtető gyógyszerészek, illetve gyógyszer-kiskereskedelmi háttérrel rendelkező vállalkozások, jelenlegi taglétszáma 131 fő. A cég jegyzett tőkéje 200 millió forint. A saját tőke ennek közel 3-szorosa, a tagok tulajdoni aránya közel azonos. A cég kizárólag belföldön értékesít. Működési területe főként az ország észak-keleti régiója. Az áruforgalom az évek során folyamatosan emelkedett, 2016. évben 14 milliárd forint volt. Ennek nagy részét tagpatikai vásárlások, kisebb részét közel 100 külső gyógyszertár rendelései adták. A vállalkozás 2013. évben új raktárrészt helyezett üzembe, így összesen 1600 m2 európai színvonalú raktárterület áll rendelkezésére, melyben a forgalmazott cikkek száma közel 6000. A saját gépjárművel történő áruszállítás kialakítása 2014. évben valósult meg.
A piaci helyzet megváltozásából kifolyólag a cég informatikai rendszerének hirtelen bővülésére volt szükség. A megnövekedett rendelések magukkal hozták az alkalmazottak létszámának növelését és a raktárakat kiszolgáló számítógépek számának gyarapodását. Ez másirányú fejlesztéseket is megkövetelt. A raktári szerver cseréje, a nyomtatók számának növelése, a hálózat fejlesztése és a biztonságos adatcsere folyamatainak átgondolása is szükségessé vált
Közös munkával és több órányi egyeztetéssel, ki tudtuk jelölni azt az irányt, amellyel egy ilyen jelentős bővülés és hálózati átalakítás zavartalanul lefolytatható volt. Raktári szervert cseréltünk, hálózatot bővítettünk, új korszerű kliensgépeket és nyomtatókat állítottunk munkába az igények kielégítésére, mindezt úgy, hogy nem volt semmilyen fennakadás a mindennapi munkamenetben. Az internet felé folytatott kommunikáció és az onnan érkező kártékony szoftverek elleni védelem biztosítására egy tűzfalat állítottunk munkába, mely szűri és naplózza az összes kimenő és bejövő forgalmat.
Munkánk eredménye képen a cég az informatikai erőforrásait biztonságosan skálázni tudja az igényeknek megfelelően, egy védettebb, biztonságosabb és gyorsabb hálózaton.
A beruházást követően a Viridis-Pharma Kft. üzleti pozíciója tovább sziládult. A szerver cserével és a munkaállomások számának növelésével nagyobb vevőikapciátás kiszolgálásásra képes.