Simplexion Informatikai Kft.

Simplexion Informatikai Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Simplexion Informatikai Kft 2006 óta van jelen a magyar és az európai piacon
- Ipari irányítástechnikai eszköz és szoftverfejlesztéssel, RFID alapú termékkövetéssel
- Informatikai biztonsági szakértéssel
- Banki elszámolásforgalomhoz és tranzakciófeldolgozáshoz kapcsolódó szakértéssel és megoldásszállítással

Eddigi munkáinkban közös elem a magas hozzáadott érték, illetve a kiemelkedő problémamegoldó készség szükségessége, hiszen sokszor szembesülünk elsőre megoldhatatlannak tűnő feladatokkal. Felkészültségünk elismeréseképpen rendszeresen kapunk külföldi megkereséseket is, jellemzően Finnországból, Svédországból, Norvégiából, Angliából és Kanadából.
Irányítástechnikai kompetenciánk kiindulópontja Java fejlesztési képességünk volt. Azóta elsősorban eszköz közeli fejlesztéseket végzünk, egyedi megrendelésre. Legfontosabb termékeink:
- általános célú adatkoncentrátor
- termék elhelyezésfigyelés, beépüléskövetés, szállítmányösszeállítás

Esettanulmány

Olyan gyártó cellákkal, vagy gyártó sorokkal, változatos beszállítói háttérrel rendelkező vállalt, ahol a termékek összeszerelése több darabból történik, vagy a gyártás több egymást követő munkafolyamat eredménye. Továbbá a vállalt gyártási folyamatba épített minőségbiztosítási eljárásokkal rendelkezik.
Termékünk különösen hasznos hatékonyság növelési célok támogatására, szűk keresztmetszetek feltárására.

Termékeink alkalmazása lehetőséget biztosít a gyártás közben keletkező adatok rögzítésére, elmézésére és a folyamatfejlesztésbe történő visszacsatolásra. Az objektív teljesítménymérés nagyban hozzájárulhat a hatékonyság növekedéséhez, ezzel a gyártáshoz kapcsolódó költségek csökkentéséhez.
E mellett nagyban támogatja a minőség-ellenőrzést és a visszahívások költségeinek minimalizálását.
Továbbá segít megismerni a környezi feltételek termelésre gyakorolt hatását.

Az egyedi termékazonosítási és termékbeépülés figyelés megvalósítását RFID technológiával végezzük, melynek előnye, hogy a gyártási folyamat első lépésétől képes követni minden egyes terméket. Ennek keretében az RFID azonosítóhoz rendelhető a gyártást végző berendezés és személy, valamint valamennyi felhasznált beépülő anyag annak kiszerelése szerint. Így egy termékvisszahívás esetén egészen pontosan megmondható, hogy mely termékekbe épült be a nem megfelelő minőségű alkatrész. Ezzel leszűkíthető a visszahívandó termékek köre. E mellett igen pontosan rögzíthető valamennyi műveleti idő, illetve a folyamathoz kapcsolódó ciklusidők. Ez összehasonlíthatóvá teszi az egyes sorok teljesítményét.
A gyártó sori adatok gyűjtésének és feldolgozásának másik ága az intelligenciával rendelkező gyártó berendezések adatainak kiolvasása és feldolgozása. Ennek keretében láthatóvá válik a gyártó sor sebessége, kimutathatóak a lassulások és mérhetővé válik az átállási idő. Továbbá a bekövetkező meghibásodások regisztrálásra kerülnek, hibaokok kiértékelhetők. Az adatok alapján akció kezdeményezhető a hibaokok elhárítására (pl. oktatás, vagy gép áttervezés) Illetve a rendelkezésre álló adatok alapján ütemezhető a karbantartás.
A fentiek mellett támogatjuk a környezeti paraméterek (pl. hőmérséklet, légmozgás, páratartalom) szenzoros mérését, így következtetni lehet, hogy e feltételek milyen hatással vannak a termelés sebességére, illetve a legyártott termékek minőségére