PP Konferencia - A sikeres generációváltás titka


2023-02-09 09:30 - 16:30

Budapest 01. ker., BKIK Székház, Krisztina körút 99. 7. emelet

A sikeres generációváltás titka

Három kulcs nyitja!

Miről lesz szó? 

Nagyjából erre az évtizedre esik az első generációs cégalapítók zömének stafétaátadása. Olyan embereknek kell megválniuk a cégüktől, akik egyek az alkotásukkal, akik nélkül a cég nem életképes. A generációváltás éppen ezért nagyon problémás. A céget sem átadni, sem jó áron eladni nem lehetséges, ameddig a cég működése egy személytől függ.

Ez a 3 kulcs nyitja meg a nemzedékeken is átívelő generációváltáshoz vezető kaput:

Az 1. kulcs: Függetlenné kell tenni az alapítótól a cég működését! (Vigyázat! Nem mellőzni kell! Az nagy hiba!) A generációváltásra jóval előtte kell felkészülni. A függetlenítést csak szervezetátalakítással, döntési jogkörök szétosztásával, a cég önjáróvá tételével lehet megoldani.  Ha nincs családtag utódjelölt, akkor is ez a feladat, egy független menedzsment csapat felépítésével vagy cégeladásra felkészüléssel.

A 2. kulcs: A tabukat le kell dönteni! A zömmel családi vállalkozások érzelmi, emberi kapcsolati rendszerének sérülékenységét fel kell tárni. A családi összhangot veszélyeztető, eddig elfedett frusztráltságokat, konfliktusokat az „asztalra kell tenni” és kezelni. Előd és utód őszintén beszélje meg az egymással szembeni félelmeit!

A 3. kulcs: S talán a legfontosabb! Ha nincs közös értékrend, jövőkép, bizalom, tisztelet, a generációváltásból sajnos nem lesz nemzedékeken át megmaradó családi cég. Ennek megteremtése után már minden megy magától. A félelmek elmúlnak.

E problémák megoldása nélkül nincs sikeres generációváltás!

 

Kinek szól a rendezvény? 

Annak a 40 ezer generációváltás előtt álló vagy azt már elkezdett cég alapítóinak és utódainak szólunk a konferencián, akik még nem jutottak el a teljes átadásig, de a tervezés és a megvalósítás már elindult. Előadóink sok tapasztalatot tudnak átadni, amelyek segítségével sok buktatót kerülhetnek el, s hamarabb juthatnak el a sikeres, több nemzedéket is megélő generációváltásig.

Részletes program, regisztráció és további információk a PP konferencia honlapján található.