ONLINE ADÓKLUB - NAV Online adatszolgáltatás július 1-től


2020-06-18 09:00 - 10:30

Székesfehérvár, online

Kedves Ügyfelünk!

Szeretnénk felhívni figyelmét az alábbi online rendezvényére:

ONLINE ADÓKLUB - NAV Online adatszolgáltatás július 1-től

 

Rendezvény időpontja: 2020. június 18. 09:00

Rendezvény szervezője: Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2020. július 1-től az online  adatszolgáltatási kötelezettség kiterjed minden olyan számlára, amelyet belföldi adóalany részére, belföldön teljesített termékértékesítésről, szolgáltatásnyújtásról bocsátanak ki. Az online számlaadat-szolgáltatás szabályainak változásiról lesz szó 2020. június 18-án, csütörtökön, 9:00-10:30 között az élő online ADÓKLUB programon. 

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 10. számú mellékletének szabályai 2020. július 1-jével megváltoznak. A jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint adatszolgáltatási kötelezettség terheli az adóalanyt a legalább 100 ezer forint áthárított általános forgalmi adót tartalmazó, belföldi adózók közötti ügyleteiről kiállított számláiról. 2020. július 1-jétől az értékhatár megszűnik. Az adatszolgáltatási kötelezettség kiterjed minden olyan számlára, amelyet belföldi adóalany részére, belföldön teljesített termékértékesítésről, szolgáltatásnyújtásról bocsátanak ki.

Előadásunk keretében a július 1-jével életbe lépő változásokról, az online számla rendszerbe történő regisztrációról valamint az adatszolgáltatás teljesítésének módjáról tájékoztatjuk az érdeklődőket, a NAV Fejér Megyei Adóigazgatóság szakértőinek közreműködésével.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes kamarai tagjainak, és a kamaránkhoz regisztrált gazdálkodó szervezeteknek, vállalkozásoknak az élő online előadáson a részvétel térítésmentes, de feltétel a kamarai hozzájárulás befizetésének rendezettsége.

Az ONLINE ADÓKLUBRA, a Microsoft Teams rendszeren keresztül kerül sor, melyhez az előzetesen bejelentkező vállalkozásoknak e-mailen küldünk információkat, tudnivalókat.

A webináriumról bővebben itt tud tájékozódni.

Felhívjuk szíves figyelmet, hogy a kiajánlott esemény a Modern Vállalkozások Programjától (MVP) független szervezésben valósul meg. Az esemény kiajánlásában igen, annak minőségbiztosításában, előzetes tartalmi ellenőrzésében a Program nem vesz részt így az előadás során megjelenő, elhangzó tartalomért felelősséget az MVP nem vállal.
 
Kérjük amennyiben információja van az eseménynaptárban még nem szereplő, kis- és középvállalkozásokat segítő, online elérhető díjmentes előadásról, kurzusról, jelezze azt a rendezvenyek@ginop-mkik.hu e-mail címen. 

Regisztrálok a rendezvényre