Online Webinárium - INFOPARLAMENT 2020


2020-06-11 09:00 - 16:00

Budapest 01. ker., online

Kedves Ügyfelünk!

Szeretnénk felhívni figyelmét konzorciumi partnerünk alábbi online rendezvényére:

INFOPARLAMENT 2020

Rendezvény időpontja: 2020. június 11.  09:00

Rendezvény szervezője: Infotér

Tisztelt Érdeklődők!

Ezekben a rendkívüli időkben az Infoparlament is alkalmazkodik a kialakult helyzethez, és némileg szimbolikusan, online ünnepli Önökkel a 10. jubileumi rendezvényt!
A digitális technikák, az informatikai eszközök és alkalmazások óriási jelentőséget kaptak abban, hogy a világjárvány idején se álljon meg a gazdasági élet és a társadalmi kommunikáció. Sokan vallják, hogy hónapok alatt éveket hozott be a világ a digitális lemaradásban, a már online elvégezhető munkák digitalizálásában.
Valóban igaz, hogy az infokommunikáció a pandémia nagy nyertese, de vajon látjuk-e, hogy összességében milyen lesz a világ, hogyan fognak élni az emberek ebben a megváltozott helyzetben? A vitathatatlanul drámai események mellett esélyt kaptunk arra, hogy számot adjunk az eddigi zabolátlan növekedésről és arról, hogy a robbanásszerűen fejlődő technikai újdonságok irányítható és biztonságos működést eredményeznek-e a társadalomban. Még nem dőlt el, hogy melyik utat választjuk, de az biztos, hogy minden szektorra és az élet minden területére hatással van a koronavírus okozta sokk.

A társadalomért felelősséget vállalók és a fejlődés hívei ezekben a nehéz időkben szomjazzák igazán az információkat. Még csak tapogatózunk: vajon hogyan fogunk kilábalni gazdaságilag a helyzetből, melyik ország gazdaságélénkítő csomagja válik be, mire érdemes költeni nemzetgazdaságilag és mire nem. Minden bizonnyal megváltozik a globális ellátási lánc (amelynek hazánk akár a nyertese is lehet), megváltozik a közösségek szerepe, és talán a fogyasztás szerkezete is.
Az elmúlt békés évtizedek elkényelmesítettek bennünket, és most derül ki, hogy azok a közszolgáltatások, amelyek ilyen helyzetben létfontosságúak, világszinten kisebb hangsúlyt kapnak. Vajon fel tudunk-e készülni ennél nagyobb veszélyekre, akarunk-e költeni a biztonságunkra akár a fizikai, akár a virtuális térben? A vírus okozta helyzet még jobban megmutatta ugyanis, hogy a digitális világ rengeteg veszélyt hordoz magában, adataink, rendszereink biztonsága az összefogás szükségének idején még inkább kitetté vált. Az Infoparlament minden bizonnyal rendkívül izgalmas információkkal szolgál majd a virtuális résztvevőknek, továbbá egy új élménnyel is gazdagodhatunk: a szemtanúi lehetünk annak, amint egy nagyrendezvény a digitális térbe vonul.

Várjuk Önöket szeretettel a 10. online Infoparlamenten, kérjük, regisztráljanak a részvételért!


Soltész Attila
elnök
Informatika a Társadalomért Egyesület

A webináriumról és a programról bővebben itt tud tájékozódni.

Felhívjuk szíves figyelmet, hogy a kiajánlott esemény a Modern Vállalkozások Programjától (MVP) független szervezésben valósul meg. Az esemény kiajánlásában igen, annak minőségbiztosításában, előzetes tartalmi ellenőrzésében a Program nem vesz részt így az előadás során megjelenő, elhangzó tartalomért felelősséget az MVP nem vállal.
 
Kérjük amennyiben információja van az eseménynaptárban még nem szereplő, kis- és középvállalkozásokat segítő, online elérhető díjmentes előadásról, kurzusról, jelezze azt a rendezvenyek@ginop-mkik.hu e-mail címen. 

Regisztrálok a rendezvényre